Notícies
Foto: GEPEC-EdC
25 de gener del 2023
El GEPEC-EdC denuncia a la Fiscalia els vessaments d’aigua causats per les obres de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra
Des del consistori defensen que la direcció de l’obra compta amb tots els permisos de l’ACA
El GEPEC-EdC ha denunciat a la Fiscalia que les obres de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra ha causat vessaments d’aigües, que han provocat un augment anòmal del nivell piezomètric dins de l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell. Els punts més afectats són els sectors de l’estany del Sol, estany de Clarà, i el Gaianet.

L’entitat ecologista va comunicar els fets per escrit als Agents Rurals, que al visitar la zona van constatar l’enorme quantitat d’aigua que es filtra a l’espai natural. Segons els responsables de les obres, el volum d’aigua diari que s’infiltra és d’uns 4.000 metres cúbics. L’endemà, els operaris van instal·lar una canonada per tal que l’aigua s’enviï al mar.

Des del GEPEC, destaquen l’absència de cap mena d’avaluació ni estudi que tingués en compte els possibles impactes ambientals ni de l’extracció d’aigua ni de l’abocament al mar. Un dels membres de l’entitat, Andreu Cacho, ha explicat que arran d’episodis com aquest, les llacunes dels Muntanyans perden salinitat natural, i això afecta la biodiversitat i configuració de l’entorn.

Per la seva part, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat en declaracions a Ona La Torre, que les obres tenien previst bombar aigües del subsòl i treure-les de la zona per construir l’obra i s’ha decidit enviar-les directament al mar perquè amb el sistema de laminació afectava les zones veïnes. Rovira ha afirmat que, segons els consta, la direcció de l’obra compta amb tots els permisos de l’Agència Catalana de l’Aigua. Afegeix que el fet que aigua de pluja o del nivell freàtic vagi a parar al mar és la cosa més natural quan es fan aquest tipus d’obra.
Andreu Cacho, membre del GEPEC
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es