Notícies
Foto: Proactiva Open Arms
20 de juny del 2016
El col·lectiu Activistes Pro-Refugiats podria aturar la seva activitat per la baixa afluència de voluntaris
S’ajornarà fins al setembre si aquest dilluns no augmenta el nombre de persones implicades a la reunió que celebren
El col·lectiu altafullenc Activistes Pro-Refugiats afronta aquest dilluns la seva reunió més decisiva, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Refugiats. Degut a la baixa afluència de voluntaris a les darreres reunions celebrades, Mei Francisco, coordinadora de la plataforma, es planteja aturar la seva activitat i ajornar totes les propostes fins després de l’estiu. S’ha mostrat “decebuda i poc esperançada” a causa del “poc interès” mostrat per la ciutadania en les darreres setmanes.

Activistes Pro-Refugiats té l’objectiu de recaptar fons de manera altruista per a l’ONG ProActiva Open Arms, dedicada al salvament marítim dels refugiats que arriben en condicions precàries al Mediterrani.

Francisco no ha trobat cap explicació concreta a aquesta manca de suport, i ha afirmat que “la comunicació o la manca d’interès” han pogut ser les causes més clares per les quals la iniciativa no ha quallat amb èxit.

Cada dilluns a les 7 de la tarda es reuneixen a la Geladeria La Perla, però la coordinadora del col·lectiu ha reconegut que seria inviable dur a terme les activitats programades per aquest estiu amb el nombre actual de voluntaris. Francisco ha matisat que no es tracta de la dissolució de l’agrupació, sinó d’un “ajornament de la seva activitat” fins el setembre, on preveu que l’afluència de voluntaris torni a augmentar.

La iniciativa va sorgir fa dos mesos com a resposta ciutadana a la manca d’acció per part dels governs, i tenia previst celebrar una jornada benèfica per recaptar fons amb activitats com concerts i una cursa solidària el proper dissabte 2 de juliol.
Mei Francisco, coordinadora d'Activistes Pro-Refugiats
Mei Francisco, coordinadora d'Activistes Pro-Refugiats
Mei Francisco, coordinadora d'Activistes Pro-Refugiats
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla