Notícies
Foto: Arxiu
26 de gener del 2023
El Col·legi d’Infermeres a Tarragona exposa que un 70% de les llevadores es veuen obligades a treballar en més d’un lloc
Catalunya compta amb una ràtio de llevadores d'1,8 per cada 10.000 habitants, malgrat que la ràtio recomanada a Europa és de 3,2
El Col·legi d’Infermeres al Camp de Tarragona ha exposat que un 70% de les llevadores es veuen obligades a treballar en més d’un lloc per garantir el servei. Les professionals han assegurat que el sector es troba en una situació crítica, provocada per la falta de personal, i preveuen que empitjorarà en un futur a curt i mitjà termini per l’increment de jubilacions.

Per compensar la falta de professionals, la majoria treballen en més d’un lloc. En alguns casos arriben a separar les 60 hores setmanals. La vocal que representa les llevadores al Col·legi Oficial d’Infermeria, Gemma Martínez, afirma que moltes pateixen la síndrome del BURN OUT laboral, és a dir estan cremades.

Actualment, Catalunya compta amb una ràtio de llevadores d'1,8 per cada 10.000 habitants, malgrat que la ràtio recomanada a Europa és de 3,2.
L’estudi presentat aquest dimecres pel Col·legi d’Infermeres també constata que aquesta manca de personal ha provocat la reducció de prop del 90% d'algunes de les activitats assistencials. Sobretot s’ha reduït el temps d’acompanyament a les dones durant el part i el postpart, les hores d’assessorament i ha desaparegut la figura de la llevadora a les plantes de maternitat.
Gemma Martínez, vocal del Col·legi Oficial d'Infermeria
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es