Notícies
Foto: Cercle Artístic d'Altafulla
01 de febrer del 2023
El Cercle Artístic d'Altafulla recomanarà un llibre d'art cada mes per incentivar el coneixement de l'expressió artística
Aquest diumenge torna el Mercat d'Art al Carrer amb noves propostes de divulgació, música en directe i la tradicional exposició i venda d'obres
El Cercle Artístic d'Altafulla s'ha proposat fer arribar el món de l'art a tothom i fer-ho a través de diferents iniciatives com una de les que estrenen enguany. Es tracta de recomanacions de llibres que siguin d'interès per a la ciutadania i que ofereixin un ventall ampli de la riquesa de l'expressió artística i les seves múltiples derivades. I es farà de manera mensual i a través de les xarxes socials de l'entitat, una via que permet arribar amb més diligència a sectors de la població que potser no tenen tanta tirada a visitar exposicions o el mateix mercat d'art. Al gener s'han estrenat amb una novel·la, de David Foenkinos: 'Hacia la belleza', una novel·la breu, preciosa i ambientada en la pintura. Tots els personatges busquen la bellesa de l'art per oblidar una vida que els hi resulta insuportable sense l'existència d'aquest. Un llibre que ens convida a passejar per les sales dels museus i descobrir la bellesa de l'art.

El president del Cercle Artístic, Salvador Anton, ha parlat de la iniciativa al programa 'L'Hora Local' d'aquesta casa.

La iniciativa comença a caminar i s'espera que tingui continuïtat en el temps, amb aportacions, també de diferents membres de l'entitat que també puguin fer les seves aportacions en aquestes recomanacions.

I d'una iniciativa que arrenca a una altra de consolidada i és que aquest diumenge té lloc una nova edició del Mercat d'Art al Carrer que cada primer diumenge de mes omple l'entorn del Castell de reminiscències artístiques i de vida cultural. Com és habitual, a partir de les 10h a la pallissa de l'Era del Senyor es podrà gaudir de l'exposició i venda d'obres dels socis del Cercle a més de comptar amb diferents activitats com la xerrada de la historiadora de l'art, Isabel Ràfols, que aquest cop se centrarà en el constructivisme rus. A les 12h a l'interior del Museu Etnogràfic. I també hi haurà música, a partir de les 13h amb una proposta de flamenc i jazz a càrrec de Samuel El Tàrraco.

Tot plegat coincidirà en temps i espai amb la Marxa dels Castells , que tindrà la seva sortida i arribada davant l'esplanada del Castell dels Montserrat. Sens dubte un dia amb molt d'ambient al carrer que esperen que repercuteixi també en una bona jornada per als artistes.

Anton ha valorat positivament la trajectòria del Mercat d'Art i considera que el fet que els artistes vulguin ser-hi presents en cada edició, i que hi hagi també llista d'espera per participar-hi és un bon senyal. Igualment, ha explicat que les dates prèvies a les festes de Nadal van ser força bones pel que fa a la venda d'obres per part dels diferents artistes del col·lectiu.
Salvador Anton, president del Cercle Artístic d'Altafulla
Salvador Anton, president del Cercle Artístic d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla