Notícies
23 de novembre del 2015
El Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar rebrà aquest dimarts els primers 200 interns
L’antic edifici quedarà operatiu únicament com a centre obert per als interns amb tercer grau penitenciari
El Centre Penitenciari Mas d’Enric del Catllar rebrà aquest dimarts els primers 200 interns, procedents de l’antiga presó de Tarragona, que a partir d’ara quedarà operativa únicament com a centre obert per als interns amb tercer grau penitenciari.

Està previst que el trasllat s’iniciï a partir de les 8 del matí mitjançant un dispositiu organitzat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, en concret amb la unitat policial penitenciària. Cadascun dels vehicles policials transportarà una dotzena d’interns. El dispositiu finalitzarà a primera hora de la tarda, segons les previsions. Prèviament s’han traslladat els expedients i les pertinences dels interns en una operació que es va iniciar dilluns passat.

Els interns es distribuiran pels cinc mòduls de vida que s’obren en aquesta primera fase de posada en funcionament del Centre Penitenciari, entre els quals hi ha el mòdul de joves i el de dones. També funcionaran el Departament Especial de Règim Tancat (DERT), el Departament d’Infermeria, serveis comuns com ara la fleca i la cuina, i l’edifici educatiu, formatiu i cultural.

Coincidint amb l’entrada en funcionament del Centre, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un nou servei d’autobús per connectar-lo amb Tarragona. El nou servei consta de tres expedicions d’anada i tornada de dilluns a dijous, mentre que els divendres, dissabtes i diumenges s’incrementa substancialment l’oferta per atendre les necessitats dels visitants d’aquest equipament.

Pel que fa al sistema de sanejament que depurarà les aigües residuals del municipi del Catllar i del Centre Penitenciari Mas d’Enric, està previst que es comenci a construir a principis de l’any 2016, amb una durada aproximada de 12 mesos. S'invertiran més de 7 milions d'euros en els treballs, que consistiran en la construcció de dues depuradores i d'una xarxa de col•lectors que s'encarregaran de recollir les aigües residuals generades a la urbanització Mas Vilet, la zona sud-oest del Catllar i el Centre Penitenciari.

Mentre l'esmentat sistema de sanejament no estigui construït i en servei, el Centre Penitenciari Mas d’Enric sanejarà les aigües residuals mitjançant una depuradora pròpia, finançada per la Generalitat de Catalunya.
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla