Notícies
Foto: Ànima Jove Fest
11 de gener del 2023
El cartell del Festival Ànima Jove d'Altafulla inclou dos curts nominats als Oscar i quatre als Goya
La jornada de dissabte 21 serà "una oportunitat única" de poder gaudir a casa nostra de peces que difícilment podrien veure's d'una altra manera
La Mostra Internacional de Curtmetratges d'Animació d'Altafulla ja compta amb un cartell dels treballs que es podran veure al llarg d'una jornada maratoniana el pròxim dissabte 21 de gener a la Violeta. El Casal Municipal acollirà l'estrena d'un certamen que inclou en el seu menú peces reconegudes arreu del món i que compten amb diverses nominacions a premis destacats com els Oscar o els Goya.

Així, ja al matí hi podrem veure, per exemple, 'La primavera siempre vuelve', nominada als Goya 2023, en el marc de la secció infantil junt amb 7 projectes. Ja a la tarda serà el torn de la secció documental i la de ficció. En la primera destaquen títols amb missatges i reflexions importants sobre temàtiques d'actualitat com la guerra, el feminisme i l'equilibri social, a més d'estrenar-se la producció de l'altafullenca Belinda Bonan 'Codi Ictus'. Igualment es compta cal fer especial menció a 'La prima cosa', nominada als Goya d'enguany.

I pel que fa a la secció de ficció, aquesta és la més potent de totes, segons la organització a càrrec de The Most Wanted Studio. El productor Joan Rubinat ha assegurat en aquesta emissora que "és una de les seccions de les que estan més contents perquè es compta amb curtmetratges importantíssims"

D'entre els curts de ficció, un total de 9, hi ha noms com 'Bestia' o Affairs of the art', ambdues nominades als premis Oscar de l'Acadèmia de Hollywood d'enguany, a més de 'Loop' o 'Amanece la noche más larga', també amb nominacions als Goya.

De tot el programa, de fet, però, Rubinat assegura que les projeccions són "tremendes" i que veure-les a Altafulla, és "una oportunitat única", ja que seria difícil poder veure-les si no fos a través d'aquest certamen.

La cita amb el millor cinema d'animació és el pròxim dissabte 21 de gener amb sessions matí i tarda, des de les 11:30 fins al vespre a La Violeta. Les entrades es poden adquirir pels mitjans habituals a lavioleta.sacatuentrada.es, la màquina d'informació de la plaça del Pou, l'Oficina de Turisme o a la taquilla del Casal.
Joan Rubinat, responsable de Most Wanted Studio
Joan Rubinat, responsable de Most Wanted Studio
Social
Et recomanem
Dia de l’arbre i festa de l’olla
26 de març a partir de les 10:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Monòleg 'Jo i la meva futura jo', a càrrec de Núria Clotet
31 de març a les 19:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es