Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
02 de febrer del 2023
El Carnaval d’Altafulla ja té cartell
Els actes començaran Dijous Gras, 16 de febrer i s’allargaran fins el dia 22. Les inscripcions per participar-hi ja són obertes
El programa d’actes del Carnaval d’Altafulla 2023 ja és públic i no difereix gaire del que s’havia anat programant en anys anteriors a la pandèmia. La tradicional rebuda al rei Carnestoltes donarà el tret de sortida a les celebracions de la disbauxa amb un recorregut des del carrer de l’Hostal fins a la plaça del Pou amb els ritmes de la Batucada Ketubara Barcelona. Un cop arribats davant la casa consistorial, serà el moment d’atendre les recomanacions i desitjos del rei Carnestoltes a través del seu pregó i degustar un mos de truita. Junt amb una beguda es podrà adquirir per 1,5€.

Dissabte serà el torn de la tradicional rua de la tarda que sortirà a les 19h des del carrer de la Bassa, davant l’Era de l’Isidrot per iniciar un recorregut que tindrà el seu punt final al mateix indret. A tocar, al parc del Comunidor, hi passarel•la de disfresses i photocall. A més de coca i xocolata amb música d’animació. Una xocolata a la que poc després rellevarà la botifarrada popular i el servei de bar amb entrepans, que estarà operatiu mentre se celebri el ball de Carnaval, que començarà a les 23.30 amb Remember Music Club de Dj Klaus Wolga primer i DJ Ferry Lip després.

I al dia següent, diumenge, a les 11h del matí serà el tron de la rua per Baix a Mar, des de la Via Augusta. En finalitzar hi haurà animació amb el grup Tres quarts de quinze i després la guerra del confeti. Un vermut popular a la plaça Consolat de Mar posarà el colofó al diumenge.

Les celebracions de Carnaval finalitzaran el Dimecres de Cendra amb el comiat del rei Carnestoltes, que partirà del carrer de l’Hostal a les 20.15, cap a les Teresa Manero, on es farà l’enterrament de la sardina. En aquest acte hi estan convidats a participar una representació dels diferents grups de Carnaval que participin en les rues. Enguany, però, no es comptarà amb l’acompanyament dels Diables d’Altafulla, que habitualment posaven una bona dosi de foc i espetecs a la jornada.

Per participar en les diferents activitats programades com a colles de Carnaval les inscripcions ja són obertes i es poden fer a través del web del consistori, on també es pot trobar la informació sobre les bases del certamen. Hi ha temps per formalitzar-les fins el pròxim 13 de febrer. Enguany, a més, cal tenir en compte alguna novetat, com l’increment de la dotació per a les comparses que duguin un sistema de música propi. En aquest cas rebran 100 euros més dels 200 que rebrien com a comparsa sense música. Per altra banda les carrosses que participin en les rues i els diversos actes programats obtindran una compensació de 500 euros.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es