Notícies
Foto: Diari de Tarragona
06 de juny del 2016
El Camp de Tarragona registra 32 infants amb enterovirus des de l'inici de l'episodi
A hores d’ara, són 19 els infants ingressats amb afectacions neurològiques, 6 dels quals a la Unitat de Cures Intensives (UCI)
El departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest divendres que els casos d’enterovirus acumulats des de l’inici de l’episodi han augmentat a 82, després que en l’últim balanç, dilluns passat, fossin 73.

En aquests moments, els infants ingressats amb afectacions neurològiques a hospitals de Catalunya són 19, sis dels quals a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A la Regió Sanitària Camp de Tarragona s’han registrat 32 casos d’enterovirus, un nombre “superior al que seria esperable”, segons ha explicat el sotsdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Argimon. A la Regió de Barcelona, la de major pes demogràfic, se n’han registrat 35; a la de Girona, 5; a la Catalunya Central, 4; a Lleida, 4, i a les Terres de l’Ebre, 2.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat que no han trobat “cap factor diferent” al Camp de Tarragona que pugui explicar-ne la concentració de casos. Els responsables de Salut donen per “estabilitzat” el brot i, tot i que preveuen més casos el juny i juliol, esperen que comencin a davallar a l’agost.

El passat dimecres, la regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Altafulla va reunir els responsables de les diferents llars d’infants i escoles del municipi per tractar la problemàtica. Va ser la doctora Riquelme, pediatra al Centre de Salut del municipi, l’encarregada d’oferir-los tota la informació al respecte. Al municipi, a hores d’ara, no se n’ha registrat cap cas.
Josep Maria Argimon, sotsdirector del Catsalut
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla