Notícies
12 de gener del 2015
Desdoblar la N-340 a partir d’Altafulla en sentit nord continua sent una de les prioritats en l’agenda del Servei Català de Trànsit
El Camp de Tarragona és l’únic territori on han augmentat les víctimes mortals en accidents de trànsit durant el 2014
El Camp de Tarragona ha registrat, aquest 2014, 6 víctimes mortals més en accidents de trànsit que al 2013, passant de 16 a 22, i esdevé l'únic territori de Catalunya on aquesta xifra ha augmentat. Tot i això, des del Servei Català de Trànsit (SCT) no n'han fet una valoració negativa, ja que es pren com a referència l'any 2010 -marcat pel Pla Estratègic de Seguretat Viària-, i en aquest cas la xifra disminueix un 33%, de 33 a 22.

Les vies on s'han concentrat els accidents són la C-14 i l'N-420, amb cinc morts la primera i tres la segona. Així mateix, el SCT ha insistit en la necessitat de desdoblar vies com l'N-340 des d'Altafulla i cap al nord, un dels punts negres del territori i un dels que més preocupa al Servei Català de Trànsit (SCT). El director, Joan Josep Isern, ha explicat que es tracta d'una carretera que té "un trànsit intensíssim durant tot l'any", i ha assenyalat que han de donar “garanties de seguretat” a una carretera amb un número important de víctimes mortals. La solució, el desdoblament de la N-340, pel qual ha demanat inversions a l'estat espanyol.

Una solució per la qual també aposta l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui aposta com a mesura immediata per la gratuïtat de l’AP-7 en aquest tram, i per la retirada de camions de la N-340.
Segons el batlle, les xifres fetes públiques “demostren que tenen raó”, i suposen un “problema greu de trànsit i un perill per les persones”.

El Camp de Tarragona és l’únic territori on han augmentat les víctimes mortals en accidents de trànsit durant el 2014. Respecte el 2010 la mortalitat s'ha reduït un 33%, malgrat del 2013 al 2014 les víctimes han crescut de 16 a 22.

Un dels objectius per aquest 2015 és continuar amb l'educació i la formació en seguretat viària, per conscienciar i ensenyar grans i petits. Així, seguiran els cursos de sensibilització a primària i secundària, i per primera vegada es farà educació viària a les universitats.
També el projecte 'tràining', per mirar de reduir la sinistralitat del col·lectiu motorista. I per arribar a la gent gran, s'ha signat un conveni entre el departament d'Interior i 'la Caixa' per desplegar un nou pla de formació en seguretat viària adreçat a aquest sector de població, i que arribarà a un total de 4.500 persones al llarg del 2015.
Finalment, i dins del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, s'oferirà un mòdul específic de seguretat laboral viària gratuït per a tot tipus de treballadors.
Joan Josep Isern, director del SCT
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla