Notícies
29 de desembre del 2015
Declaren culpable l’exalcalde de Roda de Berà per un delicte continuat de malversació de fons públics
El fiscal demana 13 mesos i mig de presó per a Pedro José Figueiredo (PP), després que admetés que s’havia apropiat de 75.000 euros
Unanimitat entre els membres del jurat popular que ha dictaminat a l’Audiència de Tarragona la culpabilitat de l’exalcalde de Roda de Berà, Pedro José Figueiredo (PP), per un delicte continuat de malversació de fons públics, per haver-se apropiat, el 2008, de 75.000 euros del consistori.

També han estat declarats culpables l’exinterventor, Luis Caramés, i l’extresorer municipal, Jordi Reina, per adjudicar-se bestretes de 12.000 i 10.000 euros, respectivament, i per col•laborar en els fets delictius de l’exalcalde. El jurat popular ha considerat demostrats els fets. El fiscal ha demanat 13,5 mesos de presó per Figueiredo i Caramés, que van admetre els fets, però sol•licita 3,5 anys i 7 anys d’inhabilitació per Reina, l’únic que es va declarar innocent i per al qual el seu advocat ha demanat l’absolució.

El fiscal ha admès que la sentència es basi en l’antic codi penal, vigent en el moment dels fets, i no en el recentment aprovat nou codi que afegiria circumstàncies agreujants als fets condemnats en el cas de l’exalcalde de Roda de Berà, perquè les quantitat sostretes superen els 50.000 euros, un fet pel qual l’actual codi penal imposa penes de presó més elevades que l’antic. En la última jornada del judici, la fiscalia ja va acceptar rebaixar de tres anys i mig a poc més d’un any de presó la pena per a Figueiredo després que admetés que es va apropiar de 75.000 euros de l’Ajuntament de Roda de Berà l’any 2008 assegurant que tenia necessitats econòmiques. Figueiredo va confessar els fets davant del jurat popular i va demanar perdó a la ciutadania.
Portaveu del jurat popular de l'Audiència de Tarragona
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla