Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
18 de setembre del 2023
Creixell acollirà les II Jornades Culturals dels Càtars el dissabte 23 de setembre
La proposta es durà a terme de 10h a 20h per diferents espais de la vila, amb diverses presentacions, una proposta gastronòmica i actuació musical
Creixell es prepara per celebrar les II Jornades Culturals dels Càtars per Creixell el dissabte 23 de setembre. Es tracta d’una iniciativa singular, oberta a tothom, per a conèixer una de les històries desconegudes i sorprenents rere les petjades dels càtars i el campanar de Jujol. Està organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i Ilercavonia Terra Nostra.

La jornada començarà, a les 10h, a la Casa de Cultura de Cal Cabaler. Mitja hora després hi haurà la presentació del projecte europeu ‘Camins dels Càtars’ per part de José Luis Soler. I a les 11.30h, es donarà a conèixer l’obra de recerca ‘Essenis, cristians i càtars’ per part de Josep Maria Gort.

A les 12.30h hi haurà una taula rodona sobre ‘Els missatges dels càtars en la geometria sagrada de Jujol en el campanar de Creixell’, moderada per l’arquitecte i investigadora Mònica Sans i amb la participació de l’especialista en la matèria, Jaume Cluet.

Encara hi haurà més presentacions, la de les 13.30h amb el cicle dedicat als càtars per part del Club de Lectura de Creixell, a càrrec de la seva directora, Maribel Pérez. Tot seguit, inauguració de l’exposició itinerant ‘Camins dels Càtars, un itinerari Cultural Europeu’.

També hi haurà espai per la gastronomia. Serà a les 14.30h amb la degustació del receptari de la cuina medieval dels càtars, que oferirà el restaurant La Masieta de Creixell. Per aquesta activitat caldrà fer reserva prèvia amb un cost de 26 euros al correu electrònic bibliocreixell@gmail.com o el telèfon 619 76 33 28.

I ja a la tarda, visita d’interpretació cultural del Campanar de Creixell, a les 17h; recital poètic musical a càrrec de la poeta, escriptora, i gestora cultural, Montse Rubinat amb la presentació del seu poemari ‘Tornar a néixer’, a les 17.30h; la plantada d’un llorer en memòria del pas dels càtars, a les 18.15h; i el concert musical del grup ‘Monnie and The Awesome Boys’, a les 19h.
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla