Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
10 de novembre del 2023
Arriba el cap de setmana més intens de la Festa Major de Sant Martí
Dissabte i diumenge els carrers de la vila s'ompliran d'activitat amb actes lúdics i els més culturals i tradicionals
Si dijous hem tingut una petita prèvia del que s'esdevé aquest cap de setmana amb la Festa Major de Sant Martí, divendres també es posa fil a l'agulla a crear aquest esperit festiu en tot Altafulla. La vigília ofereix propostes com el teatre programat a La Violeta a les 22.30h o l'Empalmada al Parc del Comunidor, a partir de la mitjanit, que ens portaran ja l'endemà dissabte, amb l'inconfusible toc de matinades pels carrers de la vila, a les 6h. A partir d'aquí es desfermarà l'activitat festiva. Amb l'esmorzar de l'arengada, a les 8h a les Teresa Manero i la pujada del pilar per les escales a les 10.30h. Per donar pas a la litúrgia de l'ofici i la processó de Sant Martí, al migdia. I ja a l'hora del vermut, a les 13h, la commemoració dels 50 anys dels Castellers d'Altafulla amb una actuació especial a la plaça del Pou. Bastoners i sardanistes, tancaran el matí per donar pas a la tarda a les 16h al Joc del Quinto al carrer de l'Hostal i a les 19h a la Rua de Sant Martí, que finalitzarà amb el concert dels alumnes de l'Escola de Música. Al vespre serà el torn del concert i el ball de festa major a l'envelat, a patir de les 20.30h.

L'endemà diumenge toca gaudir de la família i els amics amb un espectacle familiar al comunidor i amb un vermut popular al mateix emplaçament. I per cloure la jornada i el cap de setmana intens, el correfoc dels Diables d'Altafulla i els versots, a partir de les 19h a la plaça del Pou. Els versots, per cert, que Altafulla Ràdio oferirà en directe un cop finalitzi el correfoc.
La fi de festa la posarà, com és habitual, el castell de focs des de l'Era del'Ixart. Així ho valora el regidor de Festes, Àlex Cañas.

Com ha recordat Cañas, la Festa Major no s'acaba aquí, ja que encara el pròxim cap de setmana hi ha programats actes també ja tradicionals com el XII Memorial Pepe Pijuan, de futbol o el Guateque Casteller, dissabte 18. A més del XIII Cross de l'Escola El Roquissar de diumenge.

Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla