Notícies
Foto: URV
27 de desembre del 2022
Arrenca un projecte que estudia els nous imaginaris del rural a l’Estat espanyol
El projecte està definit amb una base humanista i culturalista, que aplica la lectura en profunditat de produccions culturals, artístiques i audiovisuals
El projecte de recerca, RURALIM ‘Nous imaginaris del rural a l’Espanya Contemporània: cultura, documental i periodisme’ se centra en l’estudi dels nous imaginaris del món rural a l’Estat espanyol. Hi participen investigadors del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

El projecte està definit amb una base humanista i culturalista, que aplica la lectura en profunditat de produccions culturals, artístiques i audiovisuals tant en ficció com en l’àmbit documental i periodístic. Els objectes d’estudi estan relacionats amb les noves narratives del rural amb presència als mitjans tradicionals i emergents. Així doncs, s’analitzaran produccions en l’àmbit de la literatura, el cinema, la televisió o les noves produccions audiovisuals.

RURALIM oferirà resultats en format assagístic i també amb articles acadèmics reflexius, crítics i d’anàlisi cultural. També pretén realitzar una producció de vídeo-assaig en format curt, amb la intervenció d’acadèmics, experts i amb persones involucrades en organitzacions o moviments del rural. A més, l’estudi té la intenció de ser una guia d’acompanyament per a les institucions i pels creadors de les mobilitzacions rurals.

L’equip que materialitza el projecte està liderat per Enric Castelló, catedràtic del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, i compta amb la participació d’investigadors de la Universitat com Bernat López, Enrique Canovaca i Marina Troyano, així com altres de la Universitat de Córdoba, la Universitat del País Basc, Bangor University (UK) i Princeton University (EUA).
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es