Notícies
04 de març del 2016
Alumnes de 5è de Primària de l’escola La Portalada d’Altafulla visiten el Parlament de Catalunya
Acompanyats dels seus professors, han conegut el funcionament de l’hemicicle i l’ús de les diferents estances
Alumnes de 5è de Primària de l’escola La Portalada d’Altafulla han visitat aquest divendres el Parlament de Catalunya, acompanyats pels seus professors. Els escolars han estat rebuts per representants de la cambra que els han ensenyat el funcionament de l'hemicicle.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins una campanya divulgativa per acostar la política als alumnes de les escoles de Catalunya, que organitza el Palau de la Generalitat a través d’unes visites guiades gratuïtes. L’objectiu és que els nens i nenes coneguin el Govern des de dins i les institucions del país. També que sàpiguen que la societat civil pot participar en la presa de decisions polítiques o en l’elaboració de lleis.

Les visites guiades consten d’un recorregut per l’auditori –on veuen un vídeo introductori de la visita-, la galeria gòtica, el pati dels Tarongers, la sala de Govern, el saló Sant Jordi i les oficines de Palau, entre altres espais.

La visita es complementa amb un quadern educatiu, que es distribueix a les escoles. El document convida els alumnes a descobrir què fa el Govern i les institucions catalanes. Els alumnes aprendran què és la política, com es gestionen els recursos públics, com es fan les lleis, quina és la història de la Generalitat, què fa el Parlament o com s’escull el president de la Generalitat. El quadern inclou exercicis pràctics perquè els mestres treballin els continguts amb els seus alumnes a l’aula i una unitat didàctica per als professors.
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla