Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
19 d'abril del 2024
Altafulla se suma un any més al festival Tarraco Viva amb representacions sobre les legions romanes
Serà el 19 de maig quan la vila aculli aquest tastet del gran festival de recreació romana de Tarragona
La pineda de davant l’Era del Senyor tornarà a ser enguany la seu del festival Tarraco Viva a Altafulla. L’espai acollirà una representació de la vida de les legions romanes quan anaven a lluitar al front més enllà de la guerra pròpiament dita. És a dir, que se centrarà en el seu dia a dia als campaments, els seus àpats, les converses, les estones d’oci i d’entrenament o com s’ho feien per enviar cartes a les seves famílies.

Es tracta d’una recreació fidel documentada i narrada per un historiador expert en la matèria i uns actors convenientment caracteritzats per dotar de realisme uns fets de fa més de dos mil anys.
A Altafulla aquesta recreació atrau sempre un públic nombrós, àvid de conèixer i passar una bona estona descobrint curiositats d’aquella època llunyana. És per això que des de la regidoria de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, el seu titular, Tomàs Serra, es mostra satisfet de tornar a acollir aquesta petita mostra del festival.El festival Tarraco Viva compleix enguany 26 edicions amb el Mediterrani a l’antiguitat com a eix vertebrador. Serà del 13 al 26 de maig quan se succeiran uns 350 actes i 140 activitats diferents principalment a Tarragona ciutat però també a la resta del territori que un dia va formar part de la Tarraco més esplendorosa, com Altafulla mateix.

L’àmplia programació del festival es completarà amb propostes en línia i l’obertura d’un canal de televisió que emetrà entrevistes en directe durant els dos caps de setmana en què tindrà lloc, a més d’una gran presència a les xarxes socials.

Hi haurà activitats de pagament i altres de gratuïtes, amb aforaments limitats segons l’espai on es duguin a terme. I pel que fa a Altafulla, l’assistència a la recreació a la pineda serà d’accés lliure i gratuït i tindrà lloc diumenge 19 de maig al migdia.
Tomàs Serra, regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla