Notícies
27 de novembre del 2015
Altafulla se suma aquest divendres i demà dissabte al setè Gran Recapte d’Aliments
Càritas atén al municipi una seixantena de famílies; una xifra que en els darrers mesos s’ha incrementat en gairebé una vintena
Altafulla se suma avui divendres i demà dissabte a la setena edició del Gran Recapte d’Aliments. Una iniciativa impulsada pels Bancs dels Aliments de Catalunya, i que al municipi gestiona Càritas. Enguany no només Caprabo cedeix les seves instal·lacions per desenvolupar la campanya, sinó que en aquesta ocasió també s’hi afegeix el supermercat Mercadona.

Arreu del territori català es mobilitzaran 25.000 voluntaris que cobriran 2.500 punts de recollida d’aliments en mercats i supermercats. Ara tot l’esforç se centra a coordinar els voluntaris i a fer una crida perquè els ciutadans facin donacions d’aliments bàsics: oli, llet, llegums cuits i conserves de peix i de carn, principalment.

Els voluntaris habituals de Càritas Altafulla que col·laboraran aquest cap de setmana en la nova edició del recapte s’eleven a una dotzena, mentre que les persones que s’hi han inscrit a través del Banc d’Aliments en seran entre quatre i cinc.

A més, en aquesta edició l’entitat solidària comptarà també amb poc menys d’una desena de persones un cop finalitzada la recollida, que s’encarregaran de les tasques de classificació i emmagatzematge. Serà la Brigada Municipal qui traslladi els productes dels supermercats al local de Càritas.
Segons ha explicat la presidenta, Carme Vives, en el cas del supermercat Mercadona, les instal·lacions les compartiran amb Càritas Torredembarra.

El Gran Recapte vol superar en aquesta edició les 4.686 tones d’aliments de l’any passat. A Altafulla també esperen superar les expectatives. Són optimistes i amb aquesta nova campanya esperen poder aconseguir prou reserves per als propers mesos. Més enllà de les necessitats d’alimentació, en els darrers mesos també han observat mancances a l’hora de fer front als rebuts del lloguer, la llum i l’aigua, i en l’adquisició de medicaments.

A més de recollir aliments, també es proposa sensibilitzar sobre la situació d’exclusió social que viu el 20% de la població a Catalunya, agreujada per la crisi econòmica. A dia d’avui, Càritas Altafulla atén al voltant d’una seixantena de famílies. Una xifra que s’ha vist incrementada en els darrers mesos en gairebé una vintena.
Pilar Murua, voluntària
Carme Vives, presidenta de Càritas Altafulla
Carme Vives, presidenta de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Luiz Meira & friends
2 de març a les 20:30h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.altafujazz.cat
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
3 de març de 10h a 15h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
30 i 31 de març al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla