Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de setembre del 2023
Altafulla projecta canvis en la via pública per fomentar la mobilitat sostenible a la vila, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat
El camí d'Altafulla a La Nou serà d'un sol sentit i es posaran en marxa els camins escolars, a més, el dia sense cotxes es tallarà el carrer de Dalt al trànsit
En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat l'Ajuntament d'Altafulla ha posat en marxa diferents iniciatives per fomentar la mobilitat sostenible a la vila. Algunes d'aquestes arriben per quedar-se i d'altres es fan, de moment, de manera simbòlica, com el tall del carrer de Dalt previst per fer el dia sense cotxes, que s'escau divendres 22. Aleshores es tallarà el trànsit en aquest carrer i, per nexe, també del de baix, per valorar com podria funcionar una futura zona per a vianants en aquest carrer. La coalcaldesssa Alba Muntadas ha assenyalat que serà una prova a tenir en compte de cara a la remodelació del carrer, prevista per aquesta tardor.

El tall puntual del carrer de Dalt comportarà el desplegament d'un dispositiu especial per part de la Policia Local d'Altafulla com explica el sergent Jordi Gil, qui també apunta, que es permetrà el pas de veïns i accions de càrrega i descàrrega.

La coalcaldessa, per altra banda, ha emmarcat aquestes accions i altres com la reconversió de part de la plaça La Portalada en illa de vianants, en la voluntat del consistori d'anar "transformant el nostre entorn per fer-lo més amable per als vianants". Una altra de les actuacions que es duran a terme en breu és la reconversió del camí d'Altafulla a La Nou, entorn el Roquissar, en carril d'un sol sentit.

D'aquesta manera, com ha explicat Muntadas, s'incideix en una mobilitat més sostenible i segura començant pels entorns escolars i atenent a l'informe realitzat per la Cooperativa l'Escamot en col·laboració amb part de la comunitat educativa de la vila i diferents agents implicats en el marc del projecte Camins Escolars d'Altafulla. Un projecte del qual es donaran detalls aquest dissabte en una Audiència Pública que tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament i que serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio i pel canal Youtube del consistori.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Jordi Gil, sergent de la Policia Local d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla