Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de setembre del 2023
Altafulla ja té el full de ruta per fer que l'espai públic de la vila sigui més sostenible i amb preferència per als vianants
Aquest dissabte s'ha presentat públicament el document que marca els eixos per millorar la mobilitat als carrers i la salut dels qui els transiten
L'Ajuntament d'Altafulla ha presentat en societat el projecte dels Camins Escolars d'Altafulla en una Audiència Pública celebrada aquest dissabte al matí a la Sala de Plens del consistori. La sessió ha estat presentada per la coalcaldessa Alba Muntadas, i ha anat a càrrec de la Cooperativa l'Escamot, que és qui ha fet l'informe de la proposta en col·laboració amb part de la comunitat educativa de la vila i diferents agents implicats en la matèria.

Un dels tècnics de la cooperativa i veí d'Altafulla, Albert Papell, ha catalogat el projecte dels Camins Escolars, de "transversal, educatiu i participatiu", precisament per la contribució de la comunitat educativa a dissenyar-lo. Igualment, ha exposat els objectius que persegueix, com són: millorar la salut dels infants, la mobilitat al poble, i el medi ambient, a banda de fomentar la participació ciutadana i un seguit de valors.

A més de la prospecció dels tècnics sobre el terreny, passejant pels carrers de la vila i estudiant mapes, l'informe de la Cooperativa l'Escamot s'ha basat també en diferents enquestes fetes a la població. El 90% de les persones preguntades consideren que la iniciativa de potenciar l'ús d'altres sistemes de transport o el caminar, en detriment dels cotxes els sembla interessant, tot i que només la meitat d'aquests diu que actualment optaria per aplicar-la en la seva rutina diària. D'aquestes enquestes també s'extreu que la població justifica l'ús dels vehicles per desplaçar-se als centres educatius per comoditat o rapidesa, com ha explicat un altre component de la cooperativa, Lluís Delclòs.

Amb les conclusions de l'informe, des de la cooperativa es proposen un seguit de recorreguts tan interiors com des de l'extraradi que siguin més amables i permetin minimitzar el trànsit rodat, començant pels entorns escolars. Un objectiu assolible amb diferents millores en determinats carrers, conscienciació social i estratègies com per exemple compartir vehicle quan aquest es fa necessari.

Pel que fa a les zones escolars concretes, per al Roquissar i l'Institut una de les opcions a curt, mitjà o llarg termini és millorar els passos de vianants, aplicar canvis en el camí de l'Oliverot, o tallar definitivament al trànsit la baixada des de l'escola fins al camp de futbol. Quant a la Portalada, un dels principals problemes és que les voreres són estretes i tenen fanals pel mig. Doncs bé, proposen desplaçar els llums o guanyar espai a l'asfalt per la zona d'aparcament.
Albert Papell, membre de la Cooperativa L'Escamot
Lluís Delclòs, membre de la Cooperativa L'Escamot
Social
Et recomanem
Festa Votiva del Quadre de St. Antoni
De l'1 al 15 de setembre
Programa complet a: www.altafulla.cat
Cicle de conferències 'Paraula d’arxiu. El valor dels documents'
20 de setembre a les 18h a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Arxiu Municipal de l'Ajuntament d'Altafulla
1a Marxa/Trail Altafulla - Costa Tarraco
24 de novembre de 2024
+ info i inscripcions a: atletes.wixsite.com/altafullacostarraco
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla