Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 de gener del 2023
Altafulla en alerta pel fort vent que bufa aquest dimarts
La Policia Local està pendent de les incidències que es puguin ocasionar a la via pública i en especial del fort onatge que ja ha fet pujar l'aigua al passeig
Aquest dimarts es viu una situació meteorològica complicada a Altafulla i també a la resta de la comarca a causa del fort vent que bufa des de primera hora del matí i s'ha accentuat al migdia. Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Ventcat per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que és el dia de la setmana en el que el vent serà més fort i anirà acompanyat també de fort onatge.

Precisament el fort onatge ha fet arribar el mar a peu del passeig, que s'ha cobert amb una làmina d'aigua en determinats moments de l'episodi.
Per aquestes i altres incidències que es puguin donar en la via pública, la Policia Local d'Altafulla ha intensificat les rondes en els punts susceptibles de poder patir alguna situació perillosa derivada de les condicions meteorològiques, com ara caiguda d'alguna branca o de tanques ubicades a la via pública. Aquest dimarts al migdia no s'havien registrat avisos al respecte i la situació sembla normalitzada en aquest sentit.

Pel que fa a la previsió meteorològica general, les ventades estan sent més fortes en comparació amb les de dilluns. En aquest sentit, des de Protecció Civil ja es va advertir que s'intensificarien aquest dimarts gairebé a tot Catalunya, especialment a les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona.

Bufa vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h. Per aquest motiu, cal extremar les precaucions i seguir els consells preventius que podeu trobar a l'enllaç www.interior.gencat.cat/ventades.

D'altra banda, Protecció Civil també ha activitat aquest dilluns l'ALERTA del pla PROCICAT per fort onatge a tot el litoral català excepte a l'Alt Empordà.

Les onades poden superar els 4 metres d'alçada, per la qual cosa es recomana no acostar-se a les zones on trenquin fort les onades i respectar els tancaments que facin els municipis a les zones de costa.
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla