Notícies
23 de novembre del 2015
Altafulla dóna el tret de sortida a la Setmana Europea de Prevenció de Residus
El programa, basat en ‘la Reducció, la Reutilització i el Reciclatge’, es desenvoluparà fins el diumenge 29 al Casal La Violeta
Altafulla ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana a la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Una iniciativa emmarcada dins del programa LIFE+, de la Comissió Europea, que pretén organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. El lema de l’edició d’enguany gira entorn de les conegudes com a ‘3R’: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Al municipi del Baix Gaià són moltes les activitats que es duran a terme al llarg de tota la setmana. Des d’aquest dissabte i fins el diumenge de la setmana vinent els vilatans i vilatanes podran gaudir al Casal La Violeta d’una zona de jocs infantil, d’una exposició de mercaderies, de les mostres ‘La ruta del plàstic’ i ‘El teu oli ens mou’, d’un concurs de falques radiofòniques en què els guanyadors enregistraran les seves creacions als estudis d’Altafulla Ràdio, del taller ‘Els residus són matèria primera’, de la iniciativa ‘Apadrina una jardinera, i de l’activitat ‘La Guerrilla Jardinera’.

Altres activitats que es realitzaran aquesta propera setmana seran un assaig obert dels Bastoners d’Altafulla, aquest diumenge a les 5 de la tarda; els documentals-col·loquis ‘La prevenció de residus’ (dimecres 25 a les 6), ‘Obsolescència Programada’ (dijous 26 a les 6), i ‘Què en fem dels residus? Del reciclatge a l’economia circular’ (dissabte 28 a les 11); i el mercat d’intercanvi i segona mà del dissabte 28, entre d’altres activitats.

Les diferents activitats són gestionades pel Consell de Participació Ciutadana, i serviran a l’Ajuntament com a punt de partida per a properes campanyes de conscienciació que s’organitzaran a l’hivern i durant la primavera al municipi per tal d’obtenir millors resultats en matèria de residus l’estiu vinent.

En aquesta mateixa línia, des de la regidoria també estudien la possibilitat de formar els membres del Consell de Participació en aquest àmbit perquè esdevinguin altaveus de cara a la ciutadania.
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Luiz Meira & friends
2 de març a les 20:30h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.altafujazz.cat
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
3 de març de 10h a 15h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
30 i 31 de març al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla