Notícies
03 de juny del 2016
Altafulla commemora aquest dissabte la figura del científic Manel Chiva Royo
Es tracta del IV Memorial que organitza el Centre d’Estudis. En aquesta ocasió, el científic Xavier Bellés oferirà la conferència ‘Viure dues vides: la metamorfosi dels insectes’
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla tornarà a ser l’escenari d’un nou homenatge a Manel Chiva Royo. El IV Memorial, que va néixer a proposta de companys de la Facultat de Medicina del Campus de Bellvitge, i que el Centre d’Estudis d’Altafulla va tirar endavant amb la intenció de recordar aquelles persones que, sigui en la vessant que sigui, han deixat petjada al municipi.

Manel Chiva Royo era doctor en Biologia i professor de Medicina a la Universitat de Barcelona. Va ser un científic destacat que va publicar diversos treballs en revistes especialitzades, nacionals i internacionals. Tot i néixer a Barcelona, li tenia una gran estimació a Altafulla pel seu passat familiar i per les llargues estones que hi havia passat. La seva mare i la seva àvia eren nascudes al municipi, i també es va casar amb una altafullenca, Magda Blanch. Enguany es compleixen cinc anys de la seva mort. Sentim la vídua de Manel Chiva, qui s’ha mostrat molt agraïda de poder celebrar cada any al municipi un acte tan emotiu.

En aquesta ocasió, el científic Xavier Bellés oferirà la conferència ‘Viure dues vides: la metamorfosi dels insectes’. Ell és doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona, professor de recerca del Consell Superior d’Investigació Científica, i actualment dirigeix l’Institut de Biologia Evolutiva. En aquest darrer centre s’encarrega, a més, de dirigir un grup de recerca sobre l’evolució de la metamorfosi dels insectes, un àmbit en el qual ha fet grans avenços. A banda de tots aquests coneixements, Magda Blanch ha destacat la “gran capacitat divulgativa” de Xavier Bellés.

El memorial tindrà lloc aquest dissabte a partir de dos quarts de 7 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla.
Magda Blanch, vídua de Manel Chiva Royo
Magda Blanch, vídua de Manel Chiva Royo
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla