Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
16 d'abril del 2015
Altafulla acollirà un nou espectacle dedicat a les legions en el marc de la XVII edició del Festival Tarraco Viva
Es manté com en les passades edicions la recreació històrica del món dels gladiadors i la cerimònia del mar ‘Navigium Isidis’
La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja havia anunciat un cop fet el balanç de la passada edició que la seva intenció era ampliar el nombre d’activitats al municipi en el marc del Festival Tarraco Viva. Un nou repte que s’assolirà en l’edició d’enguany, la dissetena, amb la incorporació de l’espectacle ‘Les legions baiximperials’. Un espectacle de recreació històrica que mostrarà com les antigues legions altimperials es van veure obligades a adequar-se als nous temps, el final de l’imperi romà. L’activitat tindrà lloc el diumenge 10 de maig a les 6 de la tarda al parc de Voramar.

Es mantenen dins del programa l’espectacle de recreació històrica ‘El món dels gladiadors a l’antiga Roma’, el mateix diumenge, també al parc, a les 5 de la tarda; i la cerimònia del mar ‘Navigium Isidis’, a les 7 de la tarda.

Dins del programa també hi ha previstes dues visites teatralitzades a la Vil·la Romana dels Munts, el dissabte 16 de maig a dos quarts d’11 del matí, i el diumenge 17 a la mateixa hora.

El festival Tarraco Viva presentarà enguany prop de 400 actes en una trentena d'espais monumentals i museístics de la ciutat. Durant quinze dies la ciutat retornarà al passat per recrear la vida a l'època romana. El festival torna a la normalitat després de l'edició extraordinària de l'any passat, dedicada als 2.000 anys de la mort de l'emperador August.

Aquesta 17a edició incorpora novetats, com l'escenificació de diàlegs entre personatges històrics, nous tallers de cuina i un debat sobre el llegat d'August amb diversos especialistes com a cloenda del festival, que tindrà lloc del 4 al 17 de maig.

El pressupost d’enguany és de 340.000 euros, finançat per l’Ajuntament i amb aportacions de la Diputació (30.000 euros), la Fundació Mútua Catalana (7.000), Tarragona 2017 i, per primer cop, la Generalitat, amb 25.000 euros.
Guillermo Alonso, regidor de Turisme
Magí Seritjol, director del festival Tarraco Viva
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla