Notícies
22 d'abril del 2015
'Altafulla, sí pot' presenta la defensa de la sanitat pública com un dels eixos del seu programa electoral
La formació creu en les polítiques de preservació i promoció des d’un àmbit municipal
‘Recortar la Sanidad, mata’. Sota aquest lema, el Cercle Podem Altafulla ha volgut transmetre aquest cap de setmana a la ciutadania la voluntat de l’agrupació d’electors ‘Altafulla, sí pot’ de presentar la sanitat pública com un dels eixos principals del seu programa electoral en les eleccions municipals del mes de maig.

L’activitat d’aquest dissabte ha consistit en un col·loqui en què hi han intervingut Narcís Sevilla, llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, diplomat en Infermeria i tècnic superior de PRL en les especialitats d'Ergonomia i Psicosociologia, Seguretat i Higiene industrial; Emilio Rojo, metge especialista en psiquiatria, doctor en Medicina i Cirurgia, professor de Psiquiatria i de Gestió sanitària (UIC), i Membre del Pla director de Salut Mental i Adiccions; Jesús Gómez, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària a La Nou i Vespella de Gaià, a l'Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra i membre de l'àrea de Sanitat del Cercle Podem Altafulla; i Juan Alberto Spuch, doctor en medicina a l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII i professor associat de la facultat de medicina URV a Reus, i membre també de l'àrea de Sanitat del Cercle Podem Altafulla.

L’alcaldable, Juan Alberto Spuch, ha destacat la lluita contra les retallades en el sector sanitari com un dels punts centrals, i s’ha mostrat molt crític amb l’actuació del Consell Català de Sanitat.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat un altre dels ponents, Narcís Sevilla. Ha destacat que l’àmbit de la salut va molt més enllà de qüestions “merament assistencials”, i des de l’Ajuntament s’hi ha de treballar i fomentar amb la voluntat de crear espais de participació i d’interrelació amb la ciutadania.

També s’hi ha referit Emilio Rojo, qui ha recordat que “els drets humans no es poden vendre”. Ha reconegut que moltes de les polítiques públiques són de caire autonòmic, però tot i així cal treballar des d’un àmbit municipal. Ha explicat que l’Ajuntament té les missions de “vigilar l’estat de salut de la població, i de la qualitat del sistema sanitari, i buscar les raons de desigualtat d’aquest estat de salut”.

A grans trets, la xerrada s’ha centrat, principalment, en la privatització, les exclusions sanitàries, o la introducció de copagaments.
Juan Alberto Spuch, alcaldable d' 'Altafulla, sí pot'
Narcís Sevilla
Emilio Rojo
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla