22 de gener del 2024
La Riera confirma la seva recuperació a costa del Llorenç i surt del descens (1-3)
Els triomfs de la Torre i el Roda davant l’Alcover i els Pallaresos completen una jornada excel·lent per als equips del Baix Gaià
El CF La Riera està ben viva. Durant la primera volta havia demostrat d’allò que era realment capaç, però amb comptagotes. Ara, en un moment crucial com és el final de la primera volta, comença a encadenar bons resultats, i amb la victòria d’aquest dissabte davant el CF Llorenç, un rival directe per la permanència, ha sortit del descens.

Els rierencs s’han imposat per 1-3 en un partit coral de l’equip. Daniel Parades (2’) i Marco Garcia Castrillón (30’), de penal, han establert el 0-2 amb el qual s’ha arribat al descans. I només començar el segon temps, Roger Vallès, en pròpia porteria, ha fet el tercer. La bona gestió del resultat només ha permès que els locals descomptessin en una ocasió amb la diana de Frank Cortès (78’).

L’entrenador de la Riera, Iván Descarrega, ha reconegut que “la clau de la victòria ha sigut el primer gol tan matiner” i la intensitat amb la qual han sortit al camp. Reconeix la superioritat dels locals en la segona part, destacant el bon nivell defensiu que han mostrat per defensar la renda.

EL TORREDEMBARRA ASSALTA EL KIKO CASILLA

El líder del grup, la UD Torredembarra, manté la primera plaça gràcies a la victòria d’aquest diumenge en un dels camps més complicats del grup, el del CE Alcover, amb un solitari gol de Carlos Guillermo Abularach (4’); un gol, que ha arribat molt aviat, i que els torrencs han sabut defensar durant tot el partit.

L’entrenador de la Torre, Jordi Araus, ha destacat la capacitat de l’equip per adaptar-se a les condicions del camp, i l’inici de partit tan seriós que ha fet. Només la manca d’encert l’ha negat la tranquil·litat, i això els ha dut a partir en el tram final, sense que els locals generessin massa perill, això sí.

EL RODA ES REFÀ ALS PALLARESOS

Els grans equips estan obligats a refer-se després d’una ensopegada, i això és el que ha fet l’Atlètic Roda de Berà en la visita de dissabte al camp del Base Pallaresos. Arnau Moya (4’) ha marcat el camí ben aviat, i Joel Sánchez (44’) ha ampliat distàncies abans del descans. Ja en els últims minuts, Álvaro Jiménez (86’) ha fet el tercer, mentre que Gerard Roca (89’) ha fet l’únic gol dels locals.

El tècnic Albert Sentís destaca l’actitud i la mentalitat de l’equip per adaptar-se al context del partit, les dimensions del terreny de joc i el joc directe dels locals.

Així, els rodencs continuen segons amb 32 punts, a dos del Torredembarra, que lidera el grup amb 34. Per sota, la Riera puja fins a la catorzena plaça amb 12 unitats, una més que el descens. El dissabte vinent, els rierencs visiten l’EF Sant Pere i Sant Pau (17.30h) i els torrencs al Base Pallaresos (18h). I diumenge, els rodencs juguen al camp del Cunit (17h).