Esports
Foto: Marxa Castells del Baix Gaià
03 de febrer del 2023
L’11a Marxa dels Castells del Baix Gaià arriba aquest diumenge amb 800 participants
Els caminants i corredors passaran pels castells de Tamarit, el Catllar, la Riera, Ferran i Altafulla, amb la llera del riu Gaià com a eix vertebrador
Cita esperada i imprescindible a Altafulla i a la demarcació de Tarragona la que se celebra aquest diumenge 5 de febrer a casa nostra. Parlem de l’11a Marxa dels Castells del Baix Gaià, que organitza l’Ajuntament d’Altafulla amb la direcció tècnica de Running Solutions, i que enguany compta amb 800 participants.

Com era d’esperar, s’han hagut d’oferir més dorsals dels previstos inicialment per atendre a l’allau de sol·licituds per participar-hi. Tot i això, hi ha gent que, com en cada edició, s’ha quedat fora. El director de la marxa, Juanan Fernández, ho lamenta, tot i que ha dit que és el volum màxim de persones amb la qual poden garantir la millor atenció.

Cal destacar que dels 800 participants, el 51,7 % són dones, el 25 % provenen de fora de les comarques tarragonines (València, Alacant, Osca, Lleida, entre d'altres) i el 20 % són del Barcelonès, amb una xifra que se situa al voltant de les 150 persones.

En la present edició, la marxa presenta dos circuits, un de 17 km i un altre de 27. Com l’any passat, els participants podran completar-los tant corrents com caminant. En cap cas, com recorda Fernández, és una prova competitiva. Simplement, es dona resposta a aquelles persones que prefereixen córrer en comptes de caminar.

Els caminants i corredors passaran per un itinerant que uneix els castells de Tamarit, El Catllar, La Riera, Ferran i Altafulla, amb la llera del riu Gaià com a eix vertebrador del recorregut. A més, s’enduran una samarreta de regal, i gaudiran de tres avituallaments al circuit i a la meta, una botifarrada i una cervesa, i una foto de l’arribada. Per a més informació es pot visitar el web www.marxacastells.com.
Juanan Fernández, director de la prova
Juanan Fernández, director de la prova
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es