Esports
Foto: Ajuntament de Torredembarra
09 de juliol del 2024
Jan Travesset es converteix en el jugador més jove en guanyar l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra
En la cloenda s’ha lliurat un retrat obra de Josep Antoni Nives al gran mestre Ruslan Pogorelov per la seva fidelitat al torneig
Jan Travesset ha guanyat amb autoritat el 24è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra i, amb 19 anys, s’ha convertit en el jugador més jove en guanyar el torneig del Baix Gaià, que ha finalitzat al Pavelló Sant Jordi aquest diumenge, 7 de juliol, després de nou rondes diàries.

Travesset, del Sant Andreu i que partia del número cinc del rànquing inicial, ha guanyat en la darrera ronda al vallenc Agustí Guasch i ha sumat el seu vuitè punt. Només ha cedit dues taules en les nou rondes i ha estat líder en solitari des de l’equador del torneig fins el final. Gràcies a la bona actuació en el campionat torrenc, Travesset ha assolit el títol de Mestre FIDE.

El podi l’han completat el mestre FIDE Roger Bernadó (Colon Sabadell), de només 18 anys, i el mestre internacional Josep Antoni Lacasa (Mollet), que l’any passat va guanyar el torneig i sortia com a número dos del rànquing inicial. Tots dos jugadors han sumat 7 punts, els mateixos que el quart classificat el veterà mestre FIDE del Figueres Jordi Cuadras. Amb 6,5 punts s’han situat tres jugadors: el GM Ruslan Pogorelov, el MF Gerard Añó i Nicolás Jiménez, la gran revelació del torneig.

La cloenda del torneig un dels moments més emotius és quan s’ha lliurat un retrat obra de Josep Antoni Nieves al gran mestre Ruslan Pogorelov per la seva fidelitat a l’open torrenc, ja que el porta disputant des de 2007 i des de 2009 de forma ininterrompuda.

Pel que fa als trams d’ELO, els campions han estat: tram 1950-2099, Nicolás Jiménez, 7è amb 6,5 punts; tram 1800-1949, Valentín Alzate, 22è amb 5 punts; tram 1650-1799, Ana Sofía Díaz, 25a amb 5 punts; tram menys de 1650, Baptiste Charruyer,34è amb 5 punts. El millor classificat sub-14 ha estat també Valentín Alzate, i el millor sub-12, Unai Fontanet 48è amb 4,5 punts. La millor femenina ha sigut Ana Sofía Díaz. La jove colombiana ha acumulat un total de tres trofeus, ja que també ha aconseguit el segon lloc en sub-14 i ha estat una de les sensacions del campionat, junt amb Valentín Alzate. El millor sènior ha estat Jordi Cuadras i el millor jugador local, Jordi Marcer, 35è amb 5 punts.

El campionat ha repartit gairebé 3.000 euros en premis, dels quals el primer classificat s’ha emportat 700 euros; el segon, 450, i el tercer, 300. Hi ha hagut trofeus i premis en metàl·lic per als primers classificats de diferents categories. Els trofeus són obra de l’artesà local Josep Font i enguany estaven inspirats en una de les peces dels escacs, l’alfil. L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra és fundador del Circuit Internacional d’Escacs de Catalunya, que ha arribat a la vintena edició, i és l’únic de ritme clàssic que es disputa a les comarques tarragonines.
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla