Esports
Foto: FIP
10 de juny del 2024
La palista Anna Ortiz es proclama campiona en el FIP Rise Riyad de l’Aràbia Saudita
L’altafullenca i Alba Gallardo arrodoneixen el torneig amb la victòria davant Laura Lujan i Ana Domínguez en la gran final
La palista Anna Ortiz ha aconseguit un altre èxit destacat després de proclamar-se campiona del FIP Rise Riyad disputat a l’Aràbia Saudita entre el 4 i el 8 de juny. L’altafullenca ha fet tàndem amb Alba Gallardo, amb qui ha completat un torneig excel·lent.

Ortiz i Gallardo s’han alçat amb el títol després de vèncer en la final a una altra parella espanyola formada, en aquest cas, per Laura Lujan i Ana Domínguez amb un resultat de 2 sets a 0. Cal destacar, que el primer set ha sigut molt igualat, i se l’han adjudicat amb un 6-7 en el tie break. Mentre que en el segon, que ha sigut l’últim, s’han imposat amb un còmode 6-1.

Prèviament, l’altafullenca i el seu binomi havien debutat en els vuitens de final amb una victòria per tres sets davant les també espanyoles Maria Portillo i Kaori Peco. En el primer set es van imposar per 6-3, però en el segon van cedir per 1-6. I en el desempat, esforç final per decantar la balança a favor seu amb un 6-4.

Els següents dos partits per arribar a la final van ser més còmodes en aquest sentit. Sobretot el dels quarts de final contra Catherine Rose i Victoria Nicholas, a les quals van vèncer per un doble 6-3. No debades, en les semifinals van superar a Camila Fassio i Helena Wyckaert per 6-3 i 7-6, suant de valent per evitar el desempat.

La victòria a l’Aràbia Saudita permet a Ortiz pujar deu esgraons en la classificació general de la Federació Internacional de Pàdel (FIP) i situar-se en la posició 110 amb 181 punts. El següent repte és el IV Slam Costa Brava, que també disputarà al costat d’Alba Gallardo i en el qual debutaran aquest divendres.
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla