09 de maig del 2022
El CB Altafulla – BBG cau davant el CB Calafell ‘B’ i diu adéu a les opcions d'acabar líder (60-71)
Els altafullencs cedeixen el triomf en l’últim quart després d’un partit de màxima igualtat i ara lluitaran per ser 2ns
El Sub21 masculí del CB Altafulla – Bàsquet Baix Gaià (BBG) ha perdut davant el CB Calafell ‘B’ aquest diumenge al Pavelló d’Altafulla, i diu adéu a les opcions d’acabar com a líder del grup en la 2a fase territorial. Els altafullencs han cedit per 60-71, i la diferència que els separa dels del Baix Penedès és de 2 punts quan només els resta un partit.

Els del Baix Gaià han cedit la victòria en l’últim quart amb un parcial de 7-18, que ha desfet l’empat a 53 amb el qual havien començat els últims 10 minuts. Prèviament, ambdós conjunts havien començat amb un 15-15 de partida. Els locals aconseguirien un avantatge de quatre punts amb el 14-10 del segon temps, que els calafellencs igualarien amb el 24-28 del tercer.

L’entrenador de l’Altafulla, David Ruiz, ha reconegut que probablement han notat el cansament per haver jugat el dia anterior. L’expulsió de Jordi Puig al principi del tercer quart també els ha penalitzat, per la seva qualitat i el fet de comptar amb recanvi menys.

El dia anterior, el CB Altafulla havia superat al CB Alcover per 47-67 en el partit corresponent a l’última jornada. Els dos equips van acordar avançar-lo perquè els altafullencs disputaran el cap de setmana vinent el duel ajornat davant el Reus Ploms Salle ‘Blanc’. El tècnic, David Ruiz, ha fet una valoració positiva.

La victòria a la vila de l’Alt Camp fa que l’equip de David Ruiz sigui 2n amb 10 punts. El diumenge vinent visitarà al Reus Ploms (10.30h), que és 4t amb 8 punts i dos partits menys, per assegurar la 2a plaça del grup.

D’altra banda, el Torredembarra BC ha clos la temporada amb una victòria davant el líder i flamant campió i nou equip de Tercera Masculina, el CB Bellvei, per 69-59. Els torrencs han hagut d’esperar a l’última jornada per celebrar un triomf, en un partit marcat pel major encert en el segon i l’últim quart amb parcials de 17-9 i 16-11.

L’equip d’Albert Hidalgo s’acomiada així d’un curs en el qual ha estat el millor de la fase regular, i en el qual li ha mancat encert en els moments claus dels diversos partits de la promoció.