Esports
Foto: Altafulla Ràdio
18 de febrer del 2021
Consens quasi absolut dels clubs del Baix Gaià sobre el retorn de la lliga a partir del 7 de març
El Roda, el Torredembarra i la Riera creuen que no es reuneixen les condicions òptimes per competir, i el Creixell jugaria si la FCF pogués garantir que no hi hauria una nova aturada
Els clubs de futbol del Baix Gaià han deixat ben clara la seva posició sobre la possibilitat de reprendre les competicions de lliga a partir del 7 de març, contestant a la consulta exprés que va realitzar la Federació Catalana de Futbol (FCF) ara fa tot just una setmana. Igual que el Catllar i l’Altafulla, la resta d’equips, excepte el Creixell, pensen que tornar a jugar no és viable tal com està la situació sanitària, i que cal treballar per fer-ho el curs vinent.

Des del Roda de Berà, creuen que han de ser les autoritats sanitàries i el Procicat qui decideixin quan es poden reprendre les competicions amateurs. “En aquests moments no volem competir”, assegura la presidenta del club, Remei Gavaldà, qui ha remarcat que el primer equip de Segona Catalana ni tan sols està entrenant perquè l’entrenador, Nando Cantón, i diversos jugadors viuen a El Vendrell.

A Torredembarra, també ho tenen clar. “La situació actual no reuneix les condicions necessàries per tornar a jugar”, com així li han transmès a la FCF segons explica el president Antonio Montserrat. Igualment, creuen que qualsevol cas positiu que es pugui detectar en un equip, desvirtuaria una competició on tots es jugarien les garrofes en 16 jornades.

El discurs del president de la Riera, Joan Pros, segueix la mateixa línia que la del seu homòleg al Torredembarra, i ha dit que les “condicions no són òptimes per competir” perquè no se’ls facilita ni tests ràpids d’antígens ni ajudes econòmiques que els permetin garantir la viabilitat dels clubs.

Quant al Creixell, l’únic representant a Quarta Catalana, tornaria a jugar sempre que la FCF pogués garantir que la competició no tornaria a patir una nova aturada, si bé el president Jonàs Medina reconeix que és molt difícil de preveure tal com ha evolucionat la situació de la pandèmia des del seu inici.

Segons ‘Futbol Catalunya’, la FCF, de la mà del president Joan Soteras, comunicarà aquest dijous als 14 delegats en la Comissió Interterritorial els resultats de la consulta, com també les decisions definitives dels equips de Primera Catalana, que havien de respondre a tot tard aquest dijous malgrat demanar allargar el termini fins que no coneguessin les conseqüències reals de renunciar a competir.
Remei Gavaldà, president de l'Atlètic Roda de Berà
Antonio Montserrat, president del Torredembarra
Jonàs Medina, president del Creixell
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla