Esports
Foto: Bàsquet Baix Gaià
20 de novembre del 2020
Les competicions esportives tornaran a partir del 9 de gener
Els clubs tindran pràcticament dos mesos per preparar-se abans de tornar a competir i reduir el risc de lesions per l’aturada
El futur de l’esport català no professional ha començat a aclarir-se amb l’anunci oficial del pla de la desescalada del Govern de la Generalitat de Catalunya. El primer pas es farà efectiu el dilluns vinent amb la tornada als entrenaments, mentre que el segon, que serà la represa de les competicions, serà a partir del 9 de gener.

Algunes federacions com la Federació Catalana de Basquetbol ja havien previst una resolució similar i per això van fixar l’inici de les competicions per al cap de setmana del 16 i 17 de gener amb un format totalment diferent. Això farà possible que els clubs tinguin pràcticament dos mesos per posar-se a punt abans de competir i reduir el risc de lesió després de l’aturada, malgrat que el període de preparació es veurà interromput per les festes de Nadal com recorda la presidenta del CB Altafulla, Assumpta Tomàs.

La decisió de la FCB contrasta, per exemple, amb la voluntat de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de tornar a competir el 5 i 6 de gener. L’ens federatiu, però, ha hagut d’acatar les ordres de l’executiu català, amb la qual cosa s’arribaria a l’inici del nou any amb deu jornades per recuperar. Fruit d’això, l’ens federatiu iniciarà una ronda de contacte amb els clubs per conèixer la seva opinió sobre què cal fer amb el format de les competicions. En aquest sentit, des del CE Altafulla segueixen defensant l’opció de refer el calendari, com ha remarcat el president Francesc Julià.

Pel que fa als esportistes que practiquen altres disciplines en el municipi com els del Club Marítim o els Atletes d’Altafulla, també hauran d’esperar a principis de gener per tornar a competir, a excepció d’aquells que hagin de participar en proves estatals. Com a mínim, però, ara ja podran començar a posar el fil a l’agulla als nous calendaris de competició.
Assumpta Tomàs, presidenta del CB Altafulla
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat