Esports
29 de maig del 2015
Salomó acull aquest diumenge el XXI Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
La competició, organitzada per la Societat Cultural Salamonenca, rebrà un total de quinze equips d’arreu del territori
Les bitlles catalanes cada cop estan més arrelades al Baix Gaià. Són moltes les cites que s’hi organitzen al llarg de l’any i que atrauen molts participants d’arreu del territori. La d’aquest cap de setmana, però, és ben especial. Salomó acollirà diumenge el XXI Campionat de Catalunya de Clubs.

La jornada donarà el tret de sortida a tres quarts de 10 del matí al camp de futbol. La primera partida serà a les 10, la segona a un quart de 12, i la final a dos quarts d’1. En acabar, es lliuraran els trofeus als guanyadors. Els participants i el públic assistent disposaran d’entrepans calents i servei de bar al llarg del matí. Jordi Calvet, membre de la Junta de la Societat Cultural Salamonenca, ha recordat que l’any 2012 ja van acollir la final del Campionat de Catalunya, que amb al voltant de 130 participants no té la mateixa magnitud que una competició per equips. En aquesta XXI edició està previst que hi participin quinze equips, amb un màxim de set jugadors per equip. L’equip salomonenc hi està convidat com a amfitrió.

Actualment són unes 2.000 persones a tot Catalunya les que practiquen aquest esport, i existeixen més d'un centenar de clubs. Malgrat aquestes xifres, continua sent una modalitat minoritària i necessita que se’n faci difusió. De fet, segons ha explicat Jordi Calvet, és un dels requisits que demana la Federació a l’hora d’organitzar una competició com la d’aquest cap de setmana.

L’esport de les bitlles catalanes consisteix en llençar uns "bitllots" (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància a fi de tombar-les.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426