29 d'abril del 2024
Empat vibrant entre el CE Altafulla i el CF La Riera en l’últim derbi del Baix Gaià de la temporada (5-5)
Les abelles han anat sempre a remolc de les visitants, i han establert les taules amb dos gols en el temps afegit
El CE Altafulla i el CF La Riera han protagonitzat un derbi del Baix Gaià vibrant i ple de gols i alternatives, que s’ha resolt amb un 5-5 amb les locals anotant els dos darrers gols en els últims minuts. És un empat estèril, que allunyà tots dos equips de la segona plaça, mentre que complicat les opcions de les groc-i-negre de ser terceres.

L’entrenador de l’Altafulla, Joserra Márquez, ha destacat que “ha sigut un molt bon partit”, i creu que “hem merescut més” davant un rival que, reconeix, “ens supera en l’aspecte físic”. Lamenta, també, algunes decisions arbitrals, que “ens han perjudicat”.

El seu homòleg a la banqueta visitant, Josevi Garcia, destaca que, amb les absències que tenien, “el fet d’anar pràcticament sempre per davant realça l’actuació de les jugadores”. El desgast físic, lamenta, les ha limitat en els últims minuts “d’un partit molt renyit”, ha sentenciat.

Els primers 15 minuts han sigut molt moguts. Les visitants s’han avançat dues vegades per mitjà de Vanessa Pova (5’ i 14’), mentre que Montse Vendrell (10’) havia fet l’1-1 provisional. Yolanda Arenas (15’) ha ampliat la diferència de les visitants amb l’1-3 amb el qual s’ha arribat al descans.

Després de passar pels vestidors, Marina Rodríguez (53’) ha retallat distàncies. En menys de 10 minuts, però, Arenas (61’) ha transformat un penal inexistent, que l’àrbitre li ha assenyalat a Vendrell. La resposta ràpida de Rodríguez (63’) ha sigut clau perquè les abelles no defallissin en l’objectiu d’empatar.

Tampoc ho han fet després d’encaixar el 3-5 de Daniela Maria Echagüe (73’), que semblava encarrilar el partit per a les rierenques. Res més lluny de la realitat, perquè Joana Benito (82’) i Vendrell (84’) han estat capaces d’empatar per salvar un punt.

L’Altafulla es manté quart classificat amb 58 punts, a un de la Riera, i a quatre del Constantí. El diumenge, a les 18.45h, visitarà al FC Tàrraco B’ a l’espera que les rierenques ensopeguin davant l’Atlètic Bellvei (19h) per assaltar la tercera plaça.

EL CREIXELL DEIXA ESCAPAR UNA BONA OPORTUNITAT

L’altre representant de la subcomarca, la UE Creixell, ha cedit en el duel directe de la zona baixa davant el FC Tàrraco ‘B’, amb el qual hauria pogut empatar a 20 punts en cas d’haver guanyat. Malauradament, no ha pogut ser, com dèiem, al caure amb un resultat de 2-4.

Les d’Enric Carrera han arribat al descans perdent per 1-2. Andrea Valverde (29’) havia igualat el gol en pròpia porteria de la seva companya Sandra Moya (25’), però Beatriz Lozano (35’) ha fet el segon de les visitants quan faltaven cinc minuts per arribar al descans.

A la represa, Vanessa Serrano (43’) ha restaurat les taules, si bé l’alegria ha durat menys de 10 minuts. Aida Cobos (52’) ha tornat a avançar les tarragonines, que han sentenciat per mitjà de Noelia Suárez (68’).

D’aquesta manera, el Creixell es queda tretzè classificat amb 17 punts. Diumenge li espera un partit complicat al camp del segon classificat, el CE Constantí (19.30h).