Esports
Foto: Atlètic Roda de Barà
08 de novembre del 2023
El Tribunal Català de l’Esport resol que el Cadet ‘A’ del Roda de Berà hauria d’estar a Primera Divisió
El conjunt rodenc va quedar segon el curs passat, i va veure com la FCF ascendia al tercer de l’altre grup tarragoní i salvava a un dels descendits de Primera
El Cadet ‘A’ de l’Atlètic Roda de Berà hauria d’estar jugant a Primera Divisió. Així ho considera el Tribunal Català de l’Esport (TCE), donant resposta al recurs presentant per l’entitat del Baix Gaià després que el Comitè de Competició i Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) refusés les al·legacions que havia fet un cop se li va negar l’ascens a l’equip dirigit per Leo Gutiérrez.

L’equip rodenc havia quedat segon del Grup 11 de Segona Divisió, i optava a l’ascens perquè el campió, l’EFB Calafell ‘C’, ja tenia un representant en la següent categoria. Va succeir el mateix en el Grup 13 en què el tercer classificat, el CE Constantí, havia d’haver pujat perquè el líder, el CF Canonja ‘B’, i el segon, el CE Santes Creus ‘B’, tenien el primer equip a Primera.

En comptes de premiar el Roda, millor classificat que el Constantí, la FCF va optar per fer pujar els constantinencs, i mantenir un dels equips que havia baixat de Primera a Segona, el CE Vendrell. En declaracions al BG Esports, la presidenta del Roda, Remei Gavaldà, ha deixat clar que “no tenim res en contra d’aquests equips”. Igualment, ha dit que ara esperen la resposta de la FCF, lamentant que encara no s’hagin posat en contacte amb ells per buscar una solució que respecti la decisió del TCE.

Gavaldà també ha explicat que el fet de quedar-se a Segona els ha suposat que alguns jugadors marxessin, perdent quotes d’inscripció, i també la pèrdua de patrocinadors. I el més important, la desil·lusió que van patir els futbolistes, que s’havien guanyat el dret de jugar a Primera.

La competició ja està avançada, amb cinc jornades disputades, i la solució, atenent la resolució del TCE, es força complicada perquè un hipotètic ascens del Roda desquadraria tant el seu grup de Segona com el grup de Primera. La solució més lògica, doncs, seria que la FCF garantís al Roda, que la temporada vinent tingués assegurada una plaça a Primera.
Remei Gavaldà, presidenta del Roda de Berà
Remei Gavaldà, presidenta del Roda de Berà
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla