Notícies
Foto: Port de Tarragona
22 d'abril del 2024
Tres cellers de Tarragona estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores submergides al mar durant 400 dies
L'objectiu és conèixer com es comporta el producte sota l'aigua i descobrir si té algun efecte organolèptic a destacar
Els cellers Mas Vicenç, Pallarades i Vinyes del Tiet Pere estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores que han estat submergides sota el mar, a l’àrea del Port de Tarragona durant 400 dies.

En concret, es van dipositar 50 recipients de cadascuna de les varietats autòctones i més representatives de cada celler: malvasia, macabeu i cartoixà vermell, respectivament.

Després de tastar les primeres àmfores, els responsables del projecte han subratllat que aquesta criança "s'accelera" més al mar que en estàtic i que certes varietats "guanyen volum". Unes primeres conclusions que volen aprofundir a través d'estudis que permetin conèixer si el vi submergit "té algun efecte organolèptic que valgui la pena destacar".
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Projecte Pixinguinha
4 de maig a les 20h a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
5 de maig a les 10h a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla