Notícies
Foto: Arxiu
27 de març del 2020
L’altafullenc Joan Albert Spuch insisteix en què els metges jubilats puguin col·laborar amb els centres sanitaris durant la crisi del coronavirus
El cirurgià, que està retirat i fins fa poc era el coordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, reconeix que ningú els ha donat resposta al seu oferiment
Els metges jubilats de Tarragona s’han unit en els últims dies per oferir els seus serveis davant la situació de crisi que s’està vivint a causa de la pandèmia del COVID-19. El veí d’Altafulla Joan Albert Spuch, cirurgià ja retirat i que fins fa poc temps era coordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, és un dels defensors d’aquesta proposta destinada a contribuir a la causa.

En declaracions al programa ‘Carrer Major’ de les emissores locals del Camp de Tarragona i La Xarxa, l’altafullenc ha explicat que, tot i fer la crida al Col·legi de Metges de Tarragona, és conscient que els metges jubilats no poden estar a primera línia. Assegura que són un dels col·lectius de risc, i que la seva tasca s’ha de centrar en “suplir mancances de cures i altres tasques banals”.

Joan Albert Spuch ha reconegut que “en general s’està rebent molt poca informació del que realment passa a Tarragona”. “Ni tan sols si es necessita més personal sanitari en les residències geriàtriques”, entre altres. De fet, tot i prestar-se voluntari per alleugerir la càrrega laboral dels sanitaris, a dia d’avui el col•lectiu encara no ha rebut cap mena de resposta i directriu a seguir.

Spuch defensa que el fet de ser jubilat “no implica que no serveixis per res, perquè podem fer de consultors o complir altres funcions”. En aquest sentit, ha remarcat que “estem més preparats que els estudiants de medicina”, que també s’han prestat voluntaris per ajudar als professionals sanitaris, però que “encara estan acabant la seva carrera i els pot afectar tot el que veuen en aquest panorama”.

Pel que fa al coronavirus, Joan Albert Spuch ha assegurat que les persones que estan infectades és millor que es quedin a casa “perquè sempre es curen abans amb l’assistència domiciliària que a l’hospital”. A més, que els pacients es confinin en els seus habitatges ajudaria al fet de no contagiar a altres persones. “Tots els serveis que es puguin donar, quant a atenció, medicines o compres, s’han de donar a casa”, ha sentenciat.

L’altafullenc, cirurgià retirat i que fins fa poc temps era coordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, ha reconegut que “en aquests moments tan complicats és difícil atendre a un col·lectiu de gent com són els metges jubilats que tenen la voluntat d’ajudar als seus predecessors”.

De moment, assegura que tampoc s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament d’Altafulla pel gran volum de feina que està assumint actualment, però manté la seva predisposició i la dels seus companys del Col·legi de Metges de Tarragona “per donar un cop de mà quan les administracions i els centres sanitaris així ho requereixin”.
Joan Albert Spuch, excoordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Joan Albert Spuch, excoordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Joan Albert Spuch, excoordinador d’Hospitalització a Domicili a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla