Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
03 de març del 2020
Torredembarra commemora el 50è aniversari de la mort de la Mestra Maria Antònia
L’Ajuntament de la Torre la nomenarà Filla Adoptiva de la vila i batejarà un carrer amb el seu nom
La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i la Biblioteca Municipal van de la mà per commemorar el 50è aniversari de la mort de la Mestra Maria Antònia amb un programa replet d’actes que realçarà la seva figura i tot el que va fer en l’àmbit de l’educació al municipi ensenyant a diverses generacions de nenes torrenques entre 1932 i finals dels anys 60.

La Mestra Maria Antòniva va morir fa 50 anys en un accident de trànsit mentre anava cap al Vendrell, on va fer de mestra a l’Escola Àngel Guimerà en els seus últims anys en la docència.

El programa d’actes començarà aquest mes de març i s’allargarà fins al 8 d’octubre, en el dia de l’aniversari de la seva mort. Per tot plegat, la regidoria d’Educació i la Biblioteca ha dissenyat un seguit de propostes enfocades des d’una perspectiva de gènere amb diverses referències al paper de les dones en l’ensenyament. Tanmateix, servirà com una aportació històrica del municipi.

La regidora d’Educació, Maria Gual, ha destacat en declaracions a Ona la Torre que la tasca de la mestra Maria Antònia va ser molt important i les seves conviccions republicanes.

L’Ajuntament de Torredembarra també pretén aprofitar la commemoració del 50è aniversari de la seva mort per nomenar Maria Antònia com a Filla Adoptiva de la vila a títol pòstum i batejar un carrer amb el seu nom.
Maria Gual, regidora d'Educació
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla