Notícies
Foto: Google
03 de març del 2020
Protecció Civil torna a activar el pla VENTCAT pel fort vent generalitzat
Aquest dimecres s’intensifica el vent i les ratxes més fortes podran arribar a superar els 90 km/h.
Protecció Civil de la Generalitat ha tornat a activar en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya, VENTCAT, per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir d’aquest migdia i fins demà al matí de forma generalitzada a tot Catalunya.

Es preveu especial afectació durant aquesta tarda i nit a les comarques del Pirineu i Prepirineu, Ponent, Catalunya Central, Plana de Vic, litoral i prelitoral central i litoral de Tarragona, amb una major incidència a les comarques de l’Anoia, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. El vent bufarà de component nord i oest i es podran superar ratxes de vent de 72 km/h.

Demà dimecres, s’intensifica el vent i les ratxes més fortes podran arribar a superar els 90 km/h. S’espera que afecti sobretot les comarques del Pirineu i Prepirineu, Catalunya Central, litoral i prelitoral de Tarragona, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Terres de l’Ebre. El vent bufarà de component nord i oest.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut en aquest darrer episodi (fins a les 11.30 h d’aquest dimarts) 1.064 trucades per 810 incidències relacionades amb les ventades. La majoria han estat per obstacles a la calçada, caiguda d’arbres i branques. Cap d’elles de gravetat.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la recomanació d’extremar les precaucions en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla