Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
03 de març del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla estudia implantar un sistema de pilones per a les terrasses del passeig de Botigues de Mar el 2021
El consistori també ha demanat un major compromís als restaurants a l’hora de reciclar els residus que generen
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha reunit aquest dilluns amb els responsables dels restaurants de Botigues de Mar per tractar el futur de les terrasses al passeig i la sorra, i la necessitat de fer un esforç més gran quant a la recollida selectiva per complir amb l’objectiu de reciclar, com a mínim, el 50% dels residus que genera el municipi aquest 2020.

Jordi Molinera, coalcalde d’Altafulla, ha explicat en declaracions a aquesta casa que de cara al nou pla d’usos de la platja que s’haurà d’establir per al 2021, el consistori té la voluntat d’instal·lar un sistema de pilones que sostinguin les terrasses que actualment es posen sobre de la sorra, perquè els restauradors no depenguin d’aquesta per instal·lar-les.

Pel que fa a la recollida selectiva, el consistori també ha aprofitat l’avinentesa per reclamar als responsables dels restaurants del passeig de Botigues de Mar una participació més elevada a l’hora de reciclar els residus que generen. “El sector més turístic no recicla”, ha reconegut Molinera.

Cal recordar que la Unió Europea començarà a sancionar el 2021 als municipis que no hagin reciclat el 50% dels seus residus en l’exercici anterior. Les darreres xifres indiquen que Altafulla només recicla el 38% dels residus, i per tant, és un dels municipis susceptibles de sanció. L’objectiu de l’Ajuntament, segons Jordi Molinera, és complir amb la llei i evitar qualsevol tipus de multa.

“L’Ajuntament d’Altafulla posarà totes les eines per facilitar que els restaurants puguin reciclar”, ha remarcat Molinera, tot i que ells han de mostrar la seva voluntat per fer-ho. Amb tot, “la reunió ha estat molt productiva”, ha sentenciat.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla