Notícies
Foto: Recurs
28 de febrer del 2020
El departament de Salut crida a la calma després de la confirmació de diversos casos de coronavirus a Catalunya
El Govern català incideix en les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per evitar-ne el contagi
El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a la calma davant de la confirmació de diversos casos de coronavirus a Catalunya. El Govern català ha demanat no crear alarma, i, sobretot, incidir en les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per evitar-ne el contagi.

La principal és rentar-se les mans amb freqüència amb un desinfectant de mans a base d'alcohol o amb aigua i sabó. D'aquesta manera s'aconsegueix matar el virus si està a les mans.

També es poden adoptar mesures d'higiene respiratòria. En estossegar o esternudar, és recomanable cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador de paper. Haurem de llançar el mocador i rentar-nos les mans immediatament, i així evitarem la propagació de gèrmens i virus.

L'OMS també recomana un preventiu distanciament social d'almenys un metre de distància entre persones que tinguin símptomes. És el cas de les que esternuden, estosseguen o tenen febre. És una manera d'evitar inhalar el virus si projecta petites gotes que el contenen.

Una altra recomanació és evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca, per on podem transferir el virus, ja que les mans toquen moltes superfícies que poden estar contaminades.

Si es té febre, tos o dificultat per respirar, s'ha de demanar atenció mèdica a temps. S'ha d'informar de si s'ha viatjat a una zona on s'hagi notificat la presència del Covid-19 o si s'ha tingut contacte amb algú que hi hagi anat i tingui símptomes respiratoris.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla