Notícies
Foto: ACN
28 de febrer del 2020
Una quarantena de persones d’Altafulla pujaran a l’autocar aquest dissabte camí de Perpinyà
El Consell per la República preveu mobilitzar un mínim de 70.000 persones fins el Parc de les Exposicions, on s’establiran fortes mesures de seguretat
El Consell per la República (CpR) i la prefectura dels Pirineus Orientals preveuen un acte “multitudinari” aquest dissabte a Perpinyà. La previsió és mobilitzar, com a mínim, 70.000 persones, i és per això que s’establiran fortes mesures de seguretat per entrar al recinte del Parc de les Exposicions. De fet, ja fa dies que no queden hotels disponibles, ni a Perpinyà ni tampoc a la rodalia.

L'acte, batejat amb el nom ‘La República al centre [del món]’, serà conduït per Carme Sansa i Lloll Bertran. Començarà a quarts d’11 del matí amb les actuacions musicals de Roger Mas i Lluís Llach, entre d’altres; a dos quarts de 12, hi haurà castells; i entre les 12 i dos quarts de 2, serà el torn dels parlaments.

Des de l'organització subratllen que l'acte permetrà “celebrar la victòria de la immunitat” per a Puigdemont, Comín i Ponsatí, alhora que servirà per criticar que Junqueras continua encara “sota la bota de la injustícia espanyola”. En aquest sentit, asseguren que “serà un acte amb totes les veus de l'exili i la repressió”.

A hores d’ara, hi ha 583 autocars confirmats. Una xifra que supera amb escreix els 214 que es van desplaçar a Brussel·les el desembre de 2017; els 421 que es van concentrar a Madrid el passat mes de març amb el judici del Tribunal Suprem; o els 77 que van viatjar a Estrasburg al juliol. I no només autocars. També s'ha calculat que arribaran a Perpinyà 250 motos, 450 autocaravanes i entre 12.000 i 15.000 cotxes particulars, alguns dels quals sortiran d’Altafulla. El municipi havia reservat dos autocars, però a dia d’avui únicament ha omplert una quarantena de places. Segons ha explicat el secretari de l’ANC al municipi, Pere Piqué, la resta les compartirà amb els veïns de Torredembarra, que també han posat a disposició de la ciutadania un vehicle. La sortida està prevista a les 7 del matí des de la plaça La Portalada.

El responsable de l’ANC al municipi ha explicat que les tasques de l’entitat en l’organització de l’acte s’han centrat en la logística, a petició del Consell per la República.

Per tal de garantir la seguretat al recinte del Parc de les Exposicions, l'organització ha contractat una empresa privada, i es comptarà amb prop de 350 voluntaris, amb els Sanitaris per la República, i amb un punt medicalitzat i un heliport.

Per accedir al recinte, hi haurà 36 entrades simultànies, i en totes elles caldrà passar un control. Per facilitar-ne l’accés, l'organització ha demanat que, en la mesura del possible, no es portin ni motxilles ni bosses de mà.
Pere Piqué, secretari de l'ANC d'Altafulla
Pere Piqué, secretari de l'ANC d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla