Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
27 de febrer del 2020
La Farigola, la nova associació d’Altafulla en favor del consum responsable, de proximitat, i compromès amb el medi ambient
A hores d’ara hi ha una vintena de famílies interessades en convertir-se en una de les “cistelles” d’aquest nou plantejament del cicle productiu
Altafulla disposa d’un nou grup de consum ètic, social, i mediambientalment responsable. El col·lectiu forma part de l’associació La Farigola, una entitat que es va constituir com a tal al desembre de 2019 de la mà de les veïnes Andrea Gaspar, Maria Gradillas i Montse Rull. La voluntat és convertir-se en una nova eina de foment del consum responsable, local i de proximitat, amb valors de sostenibilitat, i compromesa amb el medi ambient i la política de residus zero.
En una entrevista a ‘Carrer Major’, una de les impulsores de la iniciativa, Andrea Gaspar, ha apuntat a aquesta “necessitat imperiosa de canviar d’hàbits i de fomentar un estil de vida i de consum diferents”.

Així doncs, l’objectiu és recuperar el que consideren “bones pràctiques” a través de la filosofia ‘slow life’. Ajustar els hàbits de consum a les necessitats reals, optar per aquelles opcions que afavoreixin la conservació del medi ambient, la producció local, i la igualtat social, i facilitar la relació directa entre productors i consumidors, són alguns dels propòsits que persegueixen.

Entre les activitats que preveuen per assolir aquestes fites en destaquen l’intercanvi de béns i productes socialment responsables, la promoció d’aquelles persones proveïdores i productores amb valor afegit, l’organització de tallers i formacions encarats cap a un consum responsable, o el foment del reciclatge i la reutilització dels productes.

La intenció és obrir-se a la participació d’aquelles persones que comparteixin aquests mateixos interessos, no només d’Altafulla, sinó també del Baix Gaià. A hores d’ara hi ha una vintena de famílies interessades en convertir-se en una de les “cistelles” d’aquest nou plantejament del cicle productiu, i el grup resta obert a noves incorporacions. Per participar-hi o rebre més informació, les persones que ho vulguin han de posar-se en contacte amb l’entitat a través dels seus perfils d’Instagram o Twitter, o mitjançant el correu electrònic lafarigola.info@gmail.com.
Els membres paguen una quota d’entrada de 45 euros a fons perdut, que es destinaran al manteniment de l’entitat.
Andrea Gaspar, una de les fundadores de La Farigola
Maria Gradillas, una de les fundadores de La Farigola
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla