Notícies
Foto: ACN
21 de febrer del 2020
Front comú de la política tarragonina per reclamar el pas de les mercaderies per l'interior
Cs, JxCat, ERC, el PSC, Catalunya - En Comú Podem, la CUP, i el PP han signat una proposta de resolució que demana prendre mesures per evitar efectes negatius del tercer fil
Diputats de tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya han signat una proposta de resolució per reclamar que les mercaderies passin per l'interior del territori i no per la costa.

Les formacions demanen al Govern que insti l'Estat a “reduir al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa”, que encara s'ha d'acabar de construir. També apunten a la “necessitat de considerar urgent la construcció d'una plataforma ferroviària per mercaderies”. D’altra banda, mentre estigui en funcionament el tercer fil, reivindiquen que es prenguin “mesures per pal·liar els efectes negatius del pas de trens de mercaderies sobre els habitatges, equipaments i instal·lacions turístiques que es troben prop de les vies de la línia de la costa”.

Aquest front comú s'ha evidenciat aquest dijous amb una fotografia davant de l'estació de tren de Tarragona, en la qual hi han participat els diputats tarragonins Francisco Domínguez (Cs), Eusebi Campdepadrós (JxCat), Raquel Sans (ERC), Carles Castillo (PSC) i Yolanda López (Catalunya - En Comú Podem), a més de la consellera de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel. El Partit Popular no ha estat present a l'acte, si bé també ha signat la proposta de resolució.

Paral·lelament, presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València també han mantingut una reunió de treball aquest dijous al Palau de la Diputació de Tarragona.

La trobada vol ser la primera d’un seguit de reunions entre aquestes diputacions, a les quals es pretén sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. Aquesta primera cita ha posat l’accent en aquells projectes que els uneixen. Tots i totes han coincidit a posar en valor la col·laboració institucional amb totes les administracions des del respecte a les competències que té cadascuna.

Un dels principals temes tractats ha estat el Corredor del Mediterrani. Els assistents han subratllat la necessitat urgent d’impulsar aquesta infraestructura ferroviària, vital per a l’activació econòmica i social dels municipis i han apostat perquè les diputacions hi tinguin un paper actiu.

La visita ha aplegat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Pascual Martí, i el de València, Toni Gaspar.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla