Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
20 de febrer del 2020
L’arribada de Sa Majestat Carnestoltes donarà el tret de sortida aquest Dijous Gras al Carnaval 2020 d’Altafulla
La comitiva reial sortirà a les 20:15h del carrer de l’Hostal en un recorregut amenitzat per la xaranga Buskant el To que anirà fins la plaça del Pou
Altafulla ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida al Carnaval 2020. El Dijous Gras i l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes seran els encarregats d’encetar la festivitat avui, a partir d’un quart de 9 del vespre. El recorregut, amenitzat per la xaranga Buskant el To, s’iniciarà al carrer de l’Hostal i anirà fins la plaça del Pou, on el Rei farà el pregó de benvinguda, que serà retransmès en directe per Altafulla Ràdio. L’acte culminarà amb música i la tradicional degustació de truita i beguda per 1,5 euros. Totes les persones que hi assisteixin disfressades, podran menjar-ne de manera gratuïta.

Amb la voluntat de donar “més visibilitat i més rellevància” a la commemoració del Dijous Gras, l’Ajuntament ha aprofitat una de les carrosses dels Reis d’Orient per donar la benvinguda, com toca, al rei de la gresca i la xerinola. Segons ha avançat el regidor de Festes, Àlex Cañas, una rebuda en què enguany també en seran protagonistes les concubines perquè la festa sigui “més lluïda i divertida”.

Més enllà de la reformulació del Dijous Gras, una altra de les principals novetats d’aquest 2020 és el canvi de recorregut de les rues, que enguany comptaran amb la participació de cinc carrosses, després que la històrica comparsa ‘Jet Set’ s’hagi donat de baixa.

La rua del dissabte s’iniciarà a les 9 del vespre, amb sortida i arribada al carrer de la Bassa. Un canvi que ve motivat pel trasllat del Ball de Carnaval a l’envelat del parc del Comunidor. L’encarregat d’amenitzar la nit serà el grup de versions Dalton Bang, a qui posteriorment agafarà el relleu Xart Deejay.

En el cas de la rua del diumenge, s’iniciarà a les 5 de la tarda, també al carrer de la Bassa, i culminarà a la plaça del Pou, on tindrà lloc la Guerra de Confeti i una Festa Fluor amb música, llums, i pintacares.

Com és habitual, la festivitat posarà el punt i final el Dimecres de Cendra. Els Diables grans i petits tornaran a ser els encarregats d’acomiadar Sa Majestat Carnestoltes, acompanyats de la comitiva fúnebre, que sortirà a un quart de 9 del vespre del carrer de l’Hostal. La crema tindrà lloc al pati de les antigues escoles Teresa Manero, amb degustació d’arengada i beguda per 1,5 euros.
Àlex Cañas, regidor de Festes
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla