Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 de novembre del 2019
El grup de teatre social +A prop busca dones per la performance del Dia per a l'eliminació de la violència envers les dones
A diferència d’altres anys, l’entitat posarà en escena una acció de denúncia més artística i simbòlica que no pas teatral
El grup de teatre social +A prop de l’ong Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla tornarà a participar en la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones del proper 25 de novembre. Ho farà, com és habitual, de la mà de la regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, qui ja fa dies que treballa en la confecció del programa d’activitats.

A diferència d’altres anys, l’entitat posarà en escena una proposta més artística i simbòlica que no pas teatral per “dir prou” a la violència envers les dones. La directora del grup, Danina Martínez, ha explicat que la intenció és dedicar un record a les 52 dones que han mort durant aquest 2019 fins a dia d’avui, víctimes de violència de gènere. Per poder dur a terme la representació, la responsable de la formació ha fet una crida a les dones del municipi a participar-hi en una convocatòria oberta a totes les franges d’edat.

Danina Martínex ha explicat que les dones que hi prenguin part, hauran de portar un parell de sabates, que deixaran al terra de la plaça del Pou en record a cadascuna de les víctimes. A hores d’ara, ja s’hi han inscrit una vintena.

Per participar en aquesta acció de denúncia, les dones interessades poden posar-se en contacte amb el grup de teatre, els dimarts a partir de les 7 de la tarda, al número 26 del carrer Martí d’Ardenya. També poden apropar-se a la plaça del Pou el mateix dia 25, una hora abans de la representació.

Altres propostes que hi ha damunt la taula per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones són la lectura institucional del manifest, i la projecció del documental ‘Woman’. Aquesta darrera, a proposta del grup local d’Alternativa Altafulla (AA).

Paral·lelament, el consistori treballa en l’elaboració d’un protocol d’actuació propi en casos de violència de gènere, i promou els tallers d’educació a les escoles La Portalada i El Roquissar.
Danina Martínez, directora del grup de teatre +A prop
Danina Martínez, directora del grup de teatre +A prop
Social
Et recomanem
Encesa dels llums de Nadal i inauguració del pessebre
13 de desembre a les 18:00h. a l'ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Des del dia 6 i fins al 19 de desembre
Consulta el programa a: www.altafulla.cat
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla