Notícies
Foto: URV
30 d'octubre del 2019
La Setmana de la Ciència recupera la figura de l’altafullenc Antoni de Martí i Franquès amb una recreació teatralitzada
L’activitat tindrà lloc els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, i 15 de novembre, a partir de les 11h des del Portal del Roser de Tarragona
La Universitat Rovira i Virgili (URV) recupera la figura del científic altafullenc Antoni de Martí i Franquès amb una nova edició de la recreació teatralitzada de la seva vida i els seus descobriments. Ho fa en el marc de la celebració de la Setmana de la Ciència, de la mà de l'agència Itinere Turisme & Cultura.

S’oferiran sessions gratuïtes els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, i 15 de novembre, a partir de les 11 del matí des del Portal del Roser. El recorregut tindrà una durada aproximada d’1 hora i 45 minuts. Paral·lelament, també s’oferirà una sessió oberta el dia 16, en aquest cas adreçada al públic familiar.

La ruta ‘Antoni de Martí i Franquès. Un científic universal’ és una activitat pensada pels centres d’educació secundària i batxillerat, que dona a conèixer als participants els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i recerca, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu, passant per l'indret on tenia el laboratori al carrer Santa Anna.

Martí i Franquès va néixer a Altafulla l’any 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona, on hi tenia la casa, el laboratori i la biblioteca. Va destacar com un gran científic en les especialitats de la química, la física, la meteorologia i la botànica. La seva contribució més destacada data del 1790, quan va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, en una memòria que va llegir a l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Més de 200 anys després, encara es respecten els seus valors, amb algunes millores que han estat possibles gràcies a la major precisió dels mètodes analítics moderns.
Social
Et recomanem
Encesa dels llums de Nadal i inauguració del pessebre
13 de desembre a les 18:00h. a l'ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Des del dia 6 i fins al 19 de desembre
Consulta el programa a: www.altafulla.cat
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla