Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
12 de setembre del 2019
Més de 1.200 alumnes dels centres de primària i secundària han iniciat el curs aquest dijous
A l’institut, el primer dia ha estat de rebuda i habituació per als alumnes de 1r d’ESO, mentre que la resta començaran aquest divendres
Els centres educatius d’Altafulla han iniciat aquest dijous 12 de setembre el curs escolar 2019-2020. Les llars d’infants Hort de Pau i Francesc Blanch van avançar-se la setmana passada, i avui ha estat el torn de l’Escola La Portalada, l’Escola El Roquissar, l’Institut d’Altafulla i l’Escola d’Adults.

German Martínez, director del Roquissar, ha explicat que els alumnes han iniciat el curs amb moltes ganes i il·lusió, sobretot els de P3, que han viscut el primer dia en la seva nova escola. Pel que fa al curs, ha assegurat que l’encaren amb molta força i amb dos objectius, consolidar la matrícula i preparar als nois i noies per afrontar la següent etapa a l’institut.

Com és habitual, l’Institut d’Altafulla ha dedicat el primer dia lectiu a donar la benvinguda als alumnes de primer d’ESO, que arriben des dels centres de primària i que s’han mostrat il·lusionats i nerviosos, com ha explicat el director José Ramón García, qui els ha donat la benvinguda juntament amb la coordinadora pedagògica, la coordinadora de l’ESO, i els cinc tutors responsables d’enguany. La resta de l’alumnat donarà el tret de sortida a nou curs aquest divendres 13 de setembre.

Quant a les matriculacions, l’escola El Roquissar compta amb un total de 215 alumnes repartits entre les tres línies de P3, P4 i P5 d’Educació Infantil (67), i les sis aules d’Educació Primària que va des del primer curs al sisè (148). Pel que fa al col·legi La Portalada, són un total de 419 alumnes que comencen el nou curs; 132, ho fan en les dues línies amb què disposen P3, P4 i P5; mentre que 287 omplen les dues línies per curs d’Educació Primària.

Pel que fa a l’Institut, absorbeix uns 550 alumnes, que es distribueixen en les cinc línies de Primer d’ESO, les cinc línies de Segon, les quatre línies de Tercer d’ESO, i les tres línies de Quart. Els dos nivells de Batxillerat, que compten amb dues línies cadascun, tenen un centenar d’alumnes. Quant al Pla de Transició al Treball d’Auxiliar en Vivers i Jardins, són un total de 16 els alumnes que s’inicien en aquest nou exercici.

De cara al nou inici de curs, la Brigada Municipal ha treballat aquest estiu en la posada a punt dels centres de qui té la competència com les llars d’infants Francesc Blanch i Hort de Pau, i les escoles La Portalada i El Roquissar. La majoria de treballs han estat d’arranjament, pintura, i renovació de material malmès o que ha quedat obsolet. La gran novetat són els nous dispensadors de paper higiènic que s’han instal·lat als lavabos. La regidora d’Educació, Gemma Maymó, ha explicat que aquests nous distribuïdors de paper presenten un caràcter més ecològic i un major control del consum, una comanda que ja s’havia fet en l’anterior mandat.

El nou curs escolar, però, està marcat per la construcció del nou gimnàs de La Portalada. Si tot va bé, les obres finalitzaran a finals d’aquest 2019, i d'aquesta manera es completarà una de les reivindicacions més importants del centre.
Germán Martínez, director del Roquissar
José Ramón García, director de l'Institut d'Altafulla
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat