Notícies
Foto: Diari de Girona
12 de setembre del 2019
200 altafullencs celebren la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona
En la manifestació d’enguany s’ha demanat la llibertat dels polítics empresonats, la independència de Catalunya i la unitat d’acció dels partits polítics
200 altafullencs i altafullenques han celebrat la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona amb el desplaçament que ha organitzat l’ANC d’Altafulla aquest dimecres 11 de setembre. L’expedició ha sortit a dos quarts de 2 del migdia des de la plaça de la Portalada per posar rumb cap a la ciutat comtal, on ha participat dels diferents actes que s’havien programat durant tota la jornada.

Pere Piqué, secretari de la territorial de l’ANC d’Altafulla, ha tornat a remarcar que els responsables de l’entitat estan molt satisfets per haver omplert tres autobusos. Els veïns del municipi que s’han desplaçat s’han mostrat molt animats i participatius, i “amb el cuc de què farem en el moment que hi hagi les sentències”.

Segons les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Diada 2019 ha comptat amb 600.000 assistents en la manifestació en la qual s’ha demanat la llibertat dels polítics empresonats, la independència de Catalunya i la unitat d’acció dels partits independentistes. La xifra s’ha reduït en 400.000 persones respecte a l’any anterior, un “descens que no és important”, ha assegurat Pere Piqué.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que amb aquesta Diada “es tanca una etapa i es comença a respondre a les sentències”. En aquest sentit, ha destacat que d’aquesta manera es demana la llibertat dels polítics empresonats i els que estan a l’exili, i que “qualsevol dret que sigui revocat el tornarem a exercir, començant per l’autodeterminació.

Les entitats i organitzacions independentistes, doncs, esperen el veredicte de les sentències contra els polítics empresonats, que molt probablement es donarà a conèixer a principis d’octubre. L’ANC ja està preparada pel que pugui passar, com va explicar Pere Piqué als micròfons d’aquesta casa. Les entitats sobiranistes, això sí, estan convençudes que la sentència del Tribunal Suprem serà dura i llarga.
Pere Piqué, secretari de la territorial de l'ANC d'Altafulla
Pere Piqué, secretari de la territorial de l'ANC d'Altafulla
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat