Notícies
Foto: Joan Garcia (Twitter)
04 de setembre del 2019
Les Termes de Mar d’Altafulla pateixen un acte vandàlic en forma de grafit
El consistori va realitzar a mitjans d’agost unes actuacions per evitar la degradació del jaciment arqueològic i protegir-lo de l’activitat humana
Les Termes de Mar de la platja d’Altafulla van patir un acte vandàlic el passat cap de setmana després que algú fes un grafit en el mur que delimita la zona de patrimoni històric amb la platja.

A mitjans d’agost, el consistori va delimitar aquesta zona, considerada com els Banys de Mar de la Vil·la romana dels Munts, amb la voluntat d’evitar la degradació del jaciment arqueològic, molt desconegut pels turistes i fins i tot pels altafullencs i altafllenques, que sovint transiten per la zona sense tenir constància de les restes romanes.

L’actuació que concretament s’hi va dur a terme va ser l’assentament de diverses estaques de fusta sobre el terreny, enllaçades entre elles per una corda, la revisió de la senyalització del camí de ronda, i la construcció d’una tàpia al búnquer de la Guerra Civil adjacent al jaciment per evitar que s’hi acumulin escombraries.

Malauradament, les accions humanes han anat més enllà amb aquest grafit que trenca completament amb la fisonomia de les Termes de Mar.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat