Notícies
Foto: Associació Mediambiental la Sínia
19 d'agost del 2019
El corriol camanegre torna a la Roca del Gaià dècades després
L’Associació Mediambiental la Sínia seguirà treballant perquè aquest ocell pugui consolidar-se novament a la platja de Tamarit
Bones notícies per a la fauna de la desembocadura del Riu i la Roca del Gaià. El corriol camanegre ha tornat a la zona diverses dècades després d’haver-la abandonat a causa de l’activitat humana i l’escassa conservació del seu espai. Ara, amb la transformació que ha patit l’entorn, des que l’estiu del 2012 es prohibís l’accés i l’aparcament dels cotxes, l’ocell ha pogut tornar a nidificar amb dues cries que ja es passegen per la sorra de la platja.

L’aparició del corriol camanegre “ha estat una sorpresa” pels membres de l’Associació Mediambiental la Sínia. Així ho assegura un dels seus responsables, Hèctor Hernández, als micròfons d’Altafulla Ràdio, qui també explica que això és el fruit de tot el treball de recuperació de l’hàbitat que va començar a fer-se després d’eliminar “el pàrquing il·legal”.

El retorn d’aquest ocell “és un bon senyal” que ratifica la gran tasca que s’ha fet els últims anys en aquesta zona i que convida a seguir treballant en la mateixa línia perquè aquesta i altres espècies puguin consolidar-se a la nostra zona. Tanmateix, Hernández ha assegurat que és un espai en el qual poden gaudir tant els humans com els animals sempre que es faci “una gestió acurada i un turisme racional”.

De cara al futur més proper, l’Associació Mediambiental la Sínia té l’objectiu d’aconseguir que més parelles de corriols camanegre puguin fer els seus nius a la platja de Tamarit, i així consolidar-se novament al territori. Tot plegat, exigirà habilitar més zones i modificar alguns abalisaments per fer-ho possible.
Héctor Hernández, responsable de l'Associació Mediambiental la Sínia
Héctor Hernández, responsable de l'Associació Mediambiental la Sínia
Héctor Hernández, responsable de l'Associació Mediambiental la Sínia
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat