Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 d'agost del 2019
Prop de 38.000 persones gaudeixen de la XXII Fira d’Artesans d’Altafulla
La mostra ha reunit un total de 120 parades, demostracions d’oficis, una exposició de carruatges antics, activitats per la canalla, gastronomia, i música en directe
La Fira d’Artesans d’Altafulla ha tancat la seva XXII edició aquest diumenge 18 d’agost amb un nou èxit en majúscules. Durant els quatre dies que s’ha allargat la mostra, prop de 38.000 persones s’han aplegat a l’entorn de les Eres per gaudir d’una de les cites de referència al territori.

Quatre dies amb un programa farcit d’activitats de tot tipus que el coordinador de la fira i un dels responsables del Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, Diego Spano, ha titllat “d’inoblidables”. Ha parlat d’una “unió immillorable entre l’organització, els paradistes i els visitants que ha permès cloure una gran edició”. N’ha destacat la qualitat, així com l’elevada participació, sobretot durant la jornada del dijous que assegura que ha estat “una de les més concorregudes dels darrers anys”.

Des de l’Ajuntament d’Altafulla també en fan una valoració molt positiva. La regidora de Turisme, Natalia Sanz, n’ha ressaltat el bon ambient, i un desenvolupament sense cap incidència destacable, així com la “regeneració de l’oferta”. S’ha mostrat disposada a seguir en la mateixa línia de col·laboració de cara a futures edicions.

L’artesania de qualitat ha esdevingut de nou la gran protagonista. Un total de 120 parades han ofert als visitants una gran varietat d’articles, amb demostracions ‘in situ’ de diversos artesans d’ofici, entre els quals ha destacat la figura del llauner, que s’ha recuperat després de deu anys sense participar-hi.

La gran novetat d’aquest 2019, però, ha estat l’exposició de carruatges antics, recuperats i restaurats, que el visitant ha pogut gaudir en el seu format original.

Enguany, de la mà del Centre d’Estudis d’Altafulla, també s’ha dedicat un espai a l’obra de l’artista altafullenc Martí Royo, coincidint amb la commemoració del seu 70è aniversari. El Museu Etnogràfic també ha obert les seves portes amb visites guiades per donar a conèixer la vida rural i d’oficis antics del municipi, i el Cercle Artístic d’Altafulla ha reeditat la tradicional Exposició Col·lectiva. Els visitants també han gaudit de teatre en viu amb Martí Olalla, actor i clown del Baix Gaià.

Tampoc hi han faltat la zona d’artesania infantil, els jocs per la canalla, els conta-contes, la Granja Escola Corral de Neri, la música en directe a càrrec de les formacions Cèltic Quartet, Julivert, Maria Vidal Trio i BlueBirds, i la cercavila de cloenda amb els Gegants d’Altafulla i els Diables Petits.

La Policia Local d’Altafulla ha habilitat diverses zones d’aparcament per millorar la mobilitat a la zona, i ha repartit polseres entre els més petits, amb la col·laboració de Protecció Civil, per poder-los trobar amb facilitat en cas de pèrdua.

El Col·lectiu d’Artesans ha sortejat a través de les xarxes socials tres lots de marxandatge de la fira entre totes aquelles persones que hi han participat. Els guanyadors han aconseguit diversos articles commemoratius de la fira com ara un ventall, un clauer, una moneda, una llibreta, o un got reutilitzable.

El Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla seuran en els propers dies per fer balanç d’aquesta XXII edició i començar a pensar en la cita del 2020.
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Natalia Sanz, regidora de Turisme
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla